Današnji mestni napovednik | Radio Študent

Današnji mestni napovednik

Oddaja
30. 3. 2017 - 16:30

GLASBA
Jalla Jalla, 21:00 - klubski večer

DJ Tovariš Strmoglavljen! Brezčasno, neograjeno, brezmejno potovanje od etna do jazza, okrog glasbe sveta. Čez Balkan Orient express do Indije in čez oceane ritmi in melodije, od Afrike do Amerike.

Channel Zero, 21:00 - koncert
Level 3: FURIOUS FEW + John F. Doe - Furious Few je sveža avstralska rock skupina iz Berlina. Power trio s klaviaturami namesto basa svoj prvinski rokenrol začini s ščepci bluesa in soula, kar na trenutke spomni na skupino The Dead Weather. Glasno in prvinsko.

Prulček bar, 20:00 - koncert
Blueberry Station je band nastal v Borovnici leta 2014 in igra avtorsko glasbo.

SOHO, 20:00 - koncert
Jan Sturiale Trio. "Jan Sturiale spada med nekonvencionalne jazz glasbenike, ki prepleta tradicijo kreativnega jazz jezika z duhom rock glasbe in klasiko. Njegova sposobnost prepletanja različnih glasbenih vplivov v koherentno jazzovsko celoto daje njegovim skladbam značilen karakter" – Jazz in Europe.
Vstopnina: 3€

Stara mestna elektrarna, 20:30 - koncert
Miron Hauser in Big Band RTV SLO tokrat s koncertom Tu fragancia!, avtorskim večerom jazz pozavnista in skladatelja Mirona Hauserja, ki bo orkestru tudi dirigiral.
Vstopnina: 14€

ZOO, 21:00 - klubski večer
Lost Beats: Borka, Bakto, K*Pow.
Vstopnina: 3€

11. OBLETNICA TOVARNE ROG
17.00-18.30/ Fuzbal plac, 1. Nadstropje - Gibanje osvobaja: Rog fu gibanje,telovadba,fis kultura itd. ..
19.00-20.30/ Fuzbal plac, 1. Nadstropje - Gibanje osvobaja: Rog fu gibanje,telovadba,fis kultura itd.

RAZSTAVA
Galerija Alkatraz, 17:30 - vodstvo po razstavi

Vstajniške socialne delavke se želijo posloviti od razstave v Galeriji Alkatraz na inter-aktiven način, zato so pripravile vodstvo po razstavi, na katerem bodo predstavile fotografije in njihovo sporočilnost. V slovenskem jeziku z možnostjo prevoda v angleščino.

GLEDALIŠČE
Španski borci, 18:00 - plesna predstava za pogumne otroke

Hud Pesjan: Interaktivna plesna predstava za otroke je nastala po motivih otroške pesmice, ki pa nikakor ni otroško nedolžna. Govori namreč o serijskem morilcu, ki ga na koncu doleti smrtna kazen, njeno sporočilo pa je jasno iz zadnje kitice – hujše zlo zmaga. Predstava namreč na neboleč in nemoreč način spregovori o vedno bolj aktualni temi nasilja, tako družinskega kot vrstniškega, se do njega jasno opredeli in hkrati odpira vrsto vprašanj. Med drugim o smislu in vrsti kazni – ima retaliacija želene učinke ali je večni krog "povračilnih ukrepov" bolje presekati s poskusom prevzgoje, ter o genezi "pesjanstva" – ali se v nasilneža rodimo ali naredimo?

MGL, 19:00, 21:00 - uprizoritev
Vranja vrata: Ida Žakelj se po treh letih londonske samostojnosti vrne v domačo hišo v gozd ob manjši vasi na Dolenjskem, kamor se je dobro situirana družina Žakelj na zmerno presenečenje vaščanov iz mesta preselila pred petnajstimi leti. Na družinsko večerjo ob rojstnem dnevu Idine sestre Neže prihajata Nežin novi fant Anže in njegov oče Žan, lokalca po bivališču in po duši. Ida pozna Anžeta iz srednje šole. Ida in Neža se spreta. Lokalni narkoman, bivši Nežin fant Brin Idi ob naključnem srečanju omeni kraj v gozdu, Vranja vrata, kjer je nekoč videl nekaj, kar ga je, kot se zdi, usodno zaznamovalo. Ida se ne spomni, kaj in kje naj bi Vranja vrata bila. Jutro po večerji pri Žakljevih policija iz reke izvleče moško truplo, Neža pa izgine. Kriminalistka Kristina, ki je bila v kraj premeščena šele pred kratkim, se loti preiskave.

SiTi Teater, 20:00 - improvizirano gledališče
TETkiks: Na dogodku boste slišali, videli in čutili, številne govorce ter govorke, ki vam bodo predstavili svojo ekspertizo, ki jo je razvijal in negoval skozi življenje ali pa je zanjo izvedel tik pred nastopom. Predstavitve bodo namreč  pripravljene vnaprej ali pa v celoti improvizirane t.j. nastale bodo pred očmi in z navdihi gledalcev.  Sodelujoči: Lucija Ćirović, Sašo Stare, Gašper Bergant, Juš Milčinski, Rahela Klopčič, Dino Kapetanovič, Martin Klepec - Emka, Luka Seliškar, Luke Thomas Dunne in Rok Bohinc. Dogodek bo povezoval Nejc Šmit.
Vstopnina: 6-10€

SMG, 20:30 - dokumentarno gledališče
Republika Slovenija: To je predstava Republika Slovenija. Traja petindvajset let in narejena je z vašim denarjem. In ves ta čas ste – kot statisti ali glavni igralci – njen del. V njej upokojeni obveščevalec pove zgodbo o štetju milijonov, nato se šesterica pomembnih mož, predsednikov in ministrov, za okroglo mizo igra z orožjem in človeškimi usodami, na koncu pa se skupina vojakov loti vohuna ...
Vstopnina: 9,5 (dijaki, študentje, upokojenci)/ 15,5€

Mladinski center ULCA, 20:00 - predstava
Radio Treš: Radio T.R.E.Š. je nekakšna prispodoba te utečene medijske mašinerije, ki brez prestanka blebeče in tako vedno znova vzpostavlja dobro podmazane mehanizme medijske manipulacije nad poslušnimi potrošniki. Uprizoritev osnovno inspiracijo črpa iz satiričnega gledališča kabarejskega tipa in tako na lahkoten način obravnava resna in pereča vprašanja sodobne družbe in posameznika, pri čemer kot osnovno "orožje" uporablja ironijo in sarkazem.

KINO
Slovenska kinoteka

20:00 - Kino-integral/Kino-uho: 14 kolutov (14 Reels)Jaap Pieters (Amsterdam), Chantal Partamian (Bejrut), Mirco Santi (Bologna), Boris Lehman (Bruselj), Massimo Bacigalupo (Genova), Guido Tosi (Hamburg), Davorin Marc (Ljubljana), Astrid Carlen-Helmer (Los Angeles), Julien Lingelser (Lyon), Joana Preiss (Marseille), Alina Marazzi (Milano), Roberto Nanni (Rim), Tonino De Bernardi (Torino), Luca Chinaglia (Benetke), 2015, digitalni format (posneto na super8mm), 51', bd

Kinodvor
18:00 - 2. Kinotrip: Eden od nas (Einer von uns) Stephan Richter, Avstrija, 2015, DCP, 86 min, v nemščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi.Projekciji bo sledil pogovor z igralcem Jackom Hoferjem.
20:30 - 2. Kinotrip: Psihonavta (Psiconautas, los niños olvidados) Alberto Vázquez, Pedro Rivero, Španija, 2015, DCP, 76 min, v španščini s slovenskimi in angleškimi podnapis.Predfilm: Delirium I. Projekciji bo sledil pogovor z direktorjem Animateke Igorjem Prasslom.

RAZNO
Fakulteta za elektrotehniko, avla, 13:00 - dnevi industrijske robotike

13:15-14:00 - delo z realnimi roboti 1. cikel
14:15-15:00 - delo z realnimi roboti 2. cikel
15:15-16:45 - delo z realnimi roboti 3. cikel
17:15-18:45 - delo z realnimi roboti 4. cikel

facebook twitter rss