Analogno:digitalno = 0:1

Kulturna ali glasbena novica
6. 1. 2017 - 15.10

V galeriji Kulturnega doma v Novi gorici bo danes ob 19:00 potekala otvoritev razstave slovenske akademske slikarke in grafičarke Mojce Zlokarnik. Razstava nosi naslov Nemo govorjenje. Natančna slikarska tehnika čistih vzporednih barv in stogo usmerjena kompozicija na površini platna usmerja pogled onkraj videnega. Več o konceptu in postavitvi razstave nam je povedala kustosinja Tatjana Pregel Kobe.
IZJAVA

Več nam je povedala tudi o naslovu cikla Nemo govorjenje in slikarkinem odnosu z barvami.

IZJAVA

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini pa se lahko danes že čez dobro uro udeležite pogovora s kiparko mlajše generacije Anjo Kranjc. V sklopu razstav Mladi vizualni umetniki na Goriškem bo  predstavila  skulpture iz cikla V Belo gnezda.

In še ena za vse ljubitelje opere, ki to svojo strast skrivate globoko v sebi. Malo za šalo, malo za res. Jutri se bo Cineplexovih kino kompleksih po Sloveniji v živo odstreamala Verdijeva opera Nabucco v izvedbi newyorške metropolitanske opere. Libreto opere sloni na zgodovinskih dejstvih in mitologiji, vzeti iz Svetega pisma. Nabucco predstavlja enega izmed vidnejših uspehov Verdijeve kariere in je še danes ena izmed oper, ki se pogosto znajde na repertoarju svetovno znanih opernih hiš. Za komentar smo povprašali koordinatorja umetniškega programa Opere in baleta Ljubljana Rajka Maserka.

IZJAVA

Neizmerne razsežnosti digitalne tehnologije, ki bodo opere očitno ponesle v prostore kinematografov po svetu, pa bodo naslednji teden zlohotno poprijele za usodo norveških FM radijskih postaj. Norveška bo postala prva država, ki bo postopoma začela ukinjati FM radijske postaje in jih nadomestila z digitalnim avdio oddajanjem. Kljub temu, da je 66 % prebivalstva glasovalo proti temu, je norveški parlament ukinitvi prižgal zeleno luč. Po istem ukrepu pa se že pošteno kolca tudi Švici, Danski in Veliki Britaniji. Pa je digitalno zabilo še en gol analognemu.

Kulturne novice je pripravila vajenka Kaja

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness