Kultura za Eostro

Kulturna ali glasbena novica
18. 4. 2017 - 15.10

Ob vseh velikonočnih zajčkih in jajčkih se obrnimo rajši k njihovemu domnevno poganskemu izvoru, germanski boginji Eostre. Naj današnji dan posvetimo bolj njenim temam: plodnosti in vsemu, kar je povezano s tem: jajčkom, pohotnim zajcem, falusom, seksu, intimnosti in podobnim.

 

Večer v iskanju seksualnih tematik začenjamo v Dobri Vagi. Ob 19. uri se lahko ustavite na otvoritvi razstave Petre Korent z naslovom PORM. V galeriji zinov ali kratkih publikacij lahko najdemo dve novi knjižici njenih igrivih seksualnih ilustracij. Malo več o začetku svojih del ter zinu nam je povedala kar sama avtorica razstave.

IZJAVA

 

Kateri umetnik je najbolj zaznamoval tvoj stil ilustracij?

IZJAVA

 

Se pri svojem delu poslužuješ le digitalne ilustracije ali te zanimajo tudi druge tehnike?

IZJAVA

 

Za naslednjo postajo današnjega večera pa smo si izbrali Španske borce. Ob 20.uri si lahko ogledate predstavo Pogovarjamo se o seksu: Začetek vojne (pogovor 2). Performerja Chuma Sopotela in Ahmed Tobasi skozi predstavo, ki je nadaljevanje njunega prejšnjega performansa z naslovom Pogovarjajmo se o seksu: Začetek vojne, še naprej raziskujeta, kako naši družbeni miljeji oblikujejo izkušnjo seksa in obratno. Že naslov odprto začenja pogovor z mislijo na razbijanje tabujev, ki bi lahko obkrožali tematiko.

 

Predstava na predvečer naznanja jutrišnji začetek 20. festivala Exodos, ki bo potekal v Ljubljani vse do 23. aprila. Mednarodni festival sodobne uprizoritvene umetnosti bo v štirih dneh dogajanja gostil kar 9 predstav, njihov namen pa je predvsem druženje. Kakšna intima srečanja in večerne akcije se iz tega razvijejo, pa je odvisno od vas.

 

Pred današnjim obiskom teh dogodkov tako še enkrat v mislih obnovite pogovor, ki ste ga imeli s starši o svojem spočetju in rožicah in čebelicah in podobnih butastih prispodobah.

Kulturne novice je pripravila Mojca.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness