Noč s knjigo

Kulturna ali glasbena novica
21. 4. 2017 - 15.10

Ker pade letos dan knjige, to je 23. april, na nedeljo, so bili že danes razglašeni nominiranci za mednarodnega bookerja, ki se podeljuje najboljšemu posameznemu delu tujega avtorja, ki je bilo prevedeno v angleščino in izdano v Veliki Britaniji. Nagrajena pa nista le delo in njegov avtor, ampak tudi prevajalec, kar je svojevrstna redkost. Letos sta med nominiranci kar dva izraelska avtorja, in sicer Amos Oz in David Grossman, naše poslušalstvo pa morebiti pozna nominiranca Matthiasa Enarda, ki je pred mesecem obiskal Ljubljano kot gost literarnega festivala Fabula. Zmagovalec bo razglašen 14. junija. Nominirana dela pa so odlični kandidati za današnjo noč knjige ali bolje rečeno noč s knjigo, če se jo odločite preživeti nekoliko bolj klasično - z dobro knjigo v vašem najljubšem bralskem kotičku.

V nedeljo se v prostorih Second Home v tovarni Rog obeta nekoliko drugačen pogovor ob filmu, ki ga organizira Kinointernational. Film ima naslov Reši se, ki mu sledi vprašaj, kar je že tesno povezano s tematiko dokumentarnega filma. Skuša namreč predstaviti delo raziskovalke Vlaste Jalušič, ki je sodelovala v razvojnem projektu v Ruandi in se angažirala pri vzpostavitvi skupine za samopomoč in ženskega centra v četrti Nyamirambo v Kigaliju, glavnem in največjem mestu v Ruandi. Pogovor, ki bo sledil projekciji, bo skušal še bolj osvetliti samo vsebino, saj bosta v njem sodelovali avtorica scenarija in režiserka filma, Vlasta Jalušič, in Maja Ladić, pomočnica pri produkciji.

Avtorico filma Vlasto Jalušič, predavateljico na magistrskem študijskem programu Politika, etika in družba na Univerzi na Primorskem in raziskovalko na Mirovnem inštitutu v Ljubljani, smo povprašali, kako je sploh prišlo do tega projekta.

Izjava

Kako pa je sama postala tako aktivna v razvojnem centru v Ruandi? Govori Vlasta Jalušič.

Izjava

Vlasta Jalušič pa je poudarila namen filma:

Izjava

Vabljeni torej na projekcijo filma in pogovor v nedeljo ob 20. uri v Kinointernational v zgornjem nadstropju centra Second Home v tovarni Rog.

V soboto pa lahko poskrbite še za svoje fizično zdravje z udeležbo na basket turnirju Vrzimo fašizem v koš, ki poteka v okviru Anti Fa festa v avtonomni coni Metelkova pod okriljem več neodvisnih kolektivov. Turnir bo potekal na metelkovskem košarkarskem igrišču pri Hostlu Celica. S svojo trojko se lahko prijavite prek socialnega omrežja Facebook, in sicer s sporočilom v inbox skupine Infoshop ali pa na licu mesta v soboto do 11.30.

Noč s knjigo bo preživela Anja.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Druga izjava ni od Vlaste, ali...?

vse izjave so od vlaste

A pol se je tehniku zdelo mal enolično, pa se je odločil dat tko za foro stvar malo na višjo hitrost? Glas pač ni isti.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness