V začetku je bil čevap

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, živeli vsi !

Načeloma vemo, da ni nikoli dosti čevapov in ajvarja, ampak če bi le naredili en krajši intermezzo, vam ta teden priporočamo, da vmes ruknete en jajc na oko. Ali pa še boljše – film na oko.

Hrana za trebuh in hrana za dušo, kaj češ boljšega.

Skratka, danes se v Cankarjevem domu odpira filmski festival za mlade Film na oko. In to prav lepo in v izi z začetkom ob 19. uri, tako da boste imeli dovolj časa, da od začetka maja zmasirani pridete k sebi pa se spravite do Cankarja. V info vas še obveščamo: Prvi film, ki ga bomo lahko nocoj prečekirali, je 25-minutni film Poj!, v angleščini: Sing, ki mu sledi animirani celovečerc Moja šola se potaplja v morje. V sklopu festivala bo potekala tudi delavnica Kreativna montaža, ki jo bo vodila priznana in nagrajena režiserka Urška Djukić. Starostne omejitve ni, prijave zbirajo do 4. maja. Več o festivalu pa nam je povedal njegov direktor in vodja programa Rok Govednik:

izjava

In kaj izstopa v celem tem filmskem doživetju?

izjava

Super. No, v nadaljevanju lahko opozorimo še na razstavo fotografij v organizaciji Ruskega centra znanosti in kulture, ki se nahaja na Ciril-Metodovem trgu št. 1 v Ljubljani. Razstava je odprta od danes do 15. maja in vključuje okrog 50 unikatnih fotografij iz arhiva Sovjetskega Informbiroja med leti 1941-1945. Sneaky, sneaky. Vstop prost vsak dan od 12-18. ure.

V Rogu pa, kot vedno, vibracije teh in onih sort. Za danes vam toplo priporočamo Second Home, kjer ob 19. uri z vajami pričenja kulturno-folklorna skupina Haifa. Skupina se ukvarja s pripravami na plesne nastope in ustvarjanjem gledaliških iger, tematsko povezanih s težavami na Bližnjem vzhodu. Učitelj plesa Wasim Alkhatib bo poučeval bližnjevzhodni ples dabke. Dabke. Dabkest. Dabest.

Kofein v žilo gre sanjat - Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.