Vmesnost sebstva

Kulturna ali glasbena novica
25. 4. 2017 - 15.10

Subjekti performativne umetnosti se raztegujejo od medijskih tehnik do znanstvenih metod, vprašanja odprte narave pa se pod vprašaj najlažje postavijo v formi umetniških praks. Današnje Kulturne novice zato začenjamo na Kersnikovi 4, kjer se bosta sočasno odvila dva dogodka; razstava in performans.

 

V produkciji Rampe se bo ob 19. uri začel performans Jatun Risba. Preformans z naslovom MRI MS ali Moja Regularna Imaginacija Multiplega Sebstva tematizira avtoričino avtobiografsko zgodbo o obvozu multiple skleroze. Če si performansa ne boste mogli ogledati na licu mesta, bo predvajan v živo preko Facebook strani performansa in bo dosegljiv tudi na njeni spletni strani.
 

Istočasno se bo na Kersnikovi 4 v prostorih galerije Kapelica danes ob 20. uri začela otvoritev razstave Neskončna vmesnost, kjer avtorica Mojca Založnik problematizira vmesno polje med objektivizirano medicinsko diagnozo in anomalijami, ki se tej vsiljeni objektivnosti izmikajo.

 

V testnem okolju umetniškega projekta bo na podlagi zvokov in svetlobe gledalec intuitivno zaznal nemerljivo. Kaj točno pa lahko pričakujemo od inštalacije, pa nam je povedala avtorica sama.

IZJAVA
 

V kakšni korelaciji sta znanost in umetnost v vaši inštalaciji?
IZJAVA

 

V opisu razstave predpostavljate, da popolna objektivizacija znanosti ne more obstajati. Kako se to odraža v vaših inštalacijah?

IZJAVA

 

Raztegovanje in preseganje gledaliških norm meščanskega gledališča so že nekaj let značilnost del Dragana Živadinova. Gledališče sester Scipion Nasice, Rdeči pilot in Noordung so razvojne faze njegovega gledališča, ki jih v knjigi Umetniški ustroj Noordung razišče Bojan Anđelkovič. Pogovor o knjigi s subjektom knjige Draganom Živadinovim in avtorjem knjige bo danes potekal v Drama Kavarni ob 18. uri.

Kulturne novice je pripravila Mojca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness