Novi Oder - Modri Kot

Oddaja
11. 9. 2017 - 23.00

Gre se za to, da se nekatere stvari lahko zgodijo, le tako če vsi stopimo skupaj. Prostora za razvoj in prikaz neodvisne scene je vedno manj, na slabe dni pa ga sploh ni.

Gre se za to, da so nekateri taki, da raje delijo svoje izkušnje, ustvarjanje, možnosti,... kakor da bi sleherniku izstavili račun; kar potrebujejo pa je okolje in kontekst. 

Gre se za to, da gradimo, tudi takrat, ko vemo, da bo morda že naslednje leto ali čez dan vse uničeno. Da če sodelujemo, počnemo drugačne stvari, kot takrat, ko jih počnemo sami. Da prostori, kot je Modri kot, omogočajo drugačne delovne procese, ki imajo napake, gradnjo, obrate in brusilne aparate, da je včasih treba korakati vstran in okrog.

Ker se ne gre za konzumiranje prostora, ki se ga troši in ljudi, ki so potem iztrošeni, ampak za uporabo v mejah, ki jih prostor omogoča.

Ker se gre za souporabo, ker sva oba človeka. Ker se v prostoru nabirajo aspiracije-inspiracije-kreacije, ki jih vsak posamič obrača in spušča, dokler jih ne pozabi ali ustvari.

Ker se v prostoru nabira še kaj drugega kot pajčevine in prah in sodni stroški, se razvijajo odnosi, zgodbe in akcije, ki gredo kdaj tudi drugam. 

Oder stoji.

 

///////////////////////////////////

Modri kot je prostor v nastajanju tako v smislu same infrastrukture (ambient, funkcionalnost, vzdrževanje), kot v smislu dejavnosti, ki se definira sproti (dogodki, projekti, skupnost). Namenjen je multidisciplinarni kulturni produkciji, vključujoč performativne umetnosti, glasbene prireditve, literarne dogodke, ambientalne umetnosti, politične ekskurze. Prav tako je Modri kot prostor raziskovanja in teoretizacije same dejavnosti, ki jo producira. Pod to spada osnovna naravnanost prostora kot prostora v zavestnem nastajanju, prav tako pa različni dogodki v smislu pogovorov, delavnic, predavanj.  Modri Kot je tudi projektni prostor, namenjen procesom, srečanjem in sestankom. Vstopnin ni, prostovoljni prispevki so.

Modri kot is a space in continuous becoming - it is constantly developing its infrastructure (ambient, functionality, mainteinance) and activities it produces and defines simultaneously. It is there to be used for: multidisciplinary cultural production including performative arts, music and sound events; literary and word events; ambiental arts; political excursions. Modri kot (Blue corner) is a place that researches and theoretises its produced activities  [...] it further hosts different events such as talks, workshops & lectures. Modri kot is also a project space, intended for processes, meetings, assemblies and every day,  day to day - chit-chatting. We do not have entrance fees, the space functions with the support of all visitors giving voluntary donations/prix libre/coins in boxes.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness