-... .-. .. - --- ..-. ..-.

Aktualno-politična novica
21. 10. 2017 - 11.57
 / BritOFF

Dva tedna po protestnem shodu gasilcev v Ljubljani, so na seji Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije oblikovali stavkovni odbor. Gasilci tako še vedno ne odstopajo od zahtev po odpravi anomalij in zvišanju plač za dva plačilna razreda oziroma za tri plačilne razrede za vodje gasilske skupine in vodje izmene II. 

Nekdanji etiopski minister za zdravje in zunanje zadeve ter aktualni generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, je imenoval predsednika Zimbabveja Robera Mugabeja za ambasadorja dobre volje. Mugabe, ki predsedniški stolček zaseda že 30 let, si je, po besedah Ghebreyesusa, nagrado prislužil zaradi zavezonsti k javnemu zdravstvu. Nekoliko ironično torej, da 93-letni Mugabe na zdravljenje hodi v Singapur.

Španski premier Mariano Rajoy je kot odgovor na nedavni katalonski referendum o neodvisnosti napovedal odstavitev tamkajšnje regionalne vlade in regionalnega parlamenta ter razpis regionalnih volitev v roku šestih mesecev. Kataloniji tako ne bo odvzeta avtonomija,  bo pa zato v vmesnem času upravljanje regije prevzela centralna oblast v Madridu. Odločitev vlade mora potrditi še senat, kjer ima Rajoyeva Ljudska stranka večino. 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.