Britoff levičarjev

Oddaja
13. 8. 2017 - 8.28
 / BritOFF

Na današnji dan se, vse od leta 1976, na predlog levičarske internacionale praznuje Mednarodni dan levičarjev. Ne političnih, pač pa tistih, ki pišejo z levo roko. 

V ameriškem mestu Charlottesville pa že cel konec tedna potekajo protesti desničarjev (tokrat političnih) proti odstranitvi kipa konfederacijskega generala Roberta Lee-ja. V petek so se, tako kot v starih dobrih časih Klanovcev pred mestno hišo, rasisti z baklami tokrat zbrali pred zgradbo kampusa Univerze v Virginiji. Včeraj so se zbrali malo pred poldnevom, pričakala pa jih je antifašistična množica. To je bil recept za spopad. Guverner je zaradi tega razglasil tudi izredne razmere. Po umiritvi spopadov med protestniki, pa je eden izmed udeležencev rasističnega shoda z avtom zapeljal v mirno skupino svojih političnih nasprotnikov ter s tem poškodoval 19 ljudi, enega pa smrtno ranil. 

Slab mesec po podaljšanju sankcij Iranu s strani Združenih držav Amerike, prvi vrača udarec. Iranski parlament je namreč danes sprejel poseben zakon, ki bo omogočil, da se bo 440 milijonov evrov steklo v proračun raketnega programa in čezmejne aktivnosti Revolucionarne garde. Vsaka postavka naj bi dobila polovico na novo odrejenih sredstev. Tako kot se je za sankcijami poenotil ameriški politični vrh, se je v odgovoru nanje iranski. Za povečanje proračuna raketam in elitnem odredu iranske vojske je namreč glasovalo kar 240 od 244 poslancev. 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.