Predsednik BritOFF

Aktualno-politična novica
22. 10. 2017 - 10.45
 / BritOFF

Županijsko državno tožilstvo je razpisalo mednarodno tiralico za prvega moža koncerna Agrokor, Ivico Todorića. Agrokor je trenutno pod izredno upravo hrvaške vlade, ki je ugotovila številne nepravilnosti pri poslovanju, tožilstvo pa ga bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov, zaradi česar je županijsko sodišče tudi odredilo pripor. Todorić naj bi se trenutno nahajal v London, prek svoje spletne strani pa je le ponovil prepričanje, da gre za politični proces proti njemu in da se na Hrvaško vrne, ko zbere dovolj dokazov za obrambo.

Parlamentarne volitve na Češkem so dodobra premešale razmerja moči v tamkajšnjem parlamentu. Prepričljivo zmago se s slabimi tridesetimi odstotki zabeležila stranka ANO drugega najbogatejšega Čeha, Andreja Babiša. Drugo mesto je zasedla do sedaj peta največja stranka, liberalno-konzervativna ODS, nekoliko presenetljivih 11 odstotkov so dobili Pirati, ravno toliko kot skrajno desna SPD. Največji padec podpore so zabeležili komunisti in do zdaj vladajoči socialdemokrati.

V Lizboni se je zbralo na tisoče protestnikov, ki so zahtevali boljše ukrepanje države pri preprečevanju požarov, ki so letošnje poletje in jesen na Portugalskem terjali preko sto življenj. Manjšinska vlada, ki jo v torek čaka glasovanje o zaupnici, se je sicer zavezala k izboljšanju sistemov obveščanja in zaposlovanju dodatnega kadra za vzdrževanje gozdov, prav tako pa naj bi nadzor nad floto gasilskih letal prevzela vojska.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness