Stična britoff

Aktualno-politična novica
Anonymous
2. 7. 2017 - 14.52
 / BritOFF

Delo, torek, dne 12. decembra 1961

Adis Abeba

Kot simbol etiopsko-kenijskega prijateljstva so v Adis Abebi odprli dom Kenije, ki naj zbližuje ljudstvi obeh sosednjih držav. Otvoritvi doma so prisostvovali številni višji vladni funkcionarji ter predstavniki političnega in kulturnega življenja etiopske prestolnice. V Adis Abebi kot tudi v vsej Etiopiji živi večje število kenijskih beguncev, ki so bili zbežali pred kolonialističnim terorjem.

NewYork

Pričakujejo, da bosta Sovjetska zveza in ZDA predložili političnemu odboru Generalne skupščine osnutek resolucije, ki bo zahteval, naj Generalna. skupščina ustanovi razorožitveni odbor, v katerem naj bo 18 članic svetovne organizacije. Po zanesljivih vesteh, ki krožijo v OZN, naj bi bile nove države v razorožitvenem odboru Burma, Indija, ZAR, Etiopija, Nigerija, Brazilija, Mehika in Švedska.

Kairo

Pripravljalni odbor za nacionalni kongres narodnih sil ZAR je imel predsinočnjim triurni sestanek, na katerem je 27 članov odbora razpravljalo o »izolaciji sovražnikov ljudstva«, kakor tudi o vlogi sindikatov v socialistični družbi. V prvem ožjem odboru so razpravljali o sodelovanju narodnih sil na področju kmetijstva. Določili so komisijo, ki bo pripravila referat in dala priporočila.

Tunis

Maroška časopisna agencija poroča, da se bodo ta teden Rimu nadaljevali francosko-tunizijski razgovori. Dosedanji razgovori, ki so bili prav tako v Rimu, so omogočili delegacijama "pripraviti tla". Voditelj tunizijske delegacije Sabhani je potrdil, da se bodo razgovori nadaljevali. Rekel je, da so nesoglasja nastala predvsem v zvezi s popolnim umikom francoskih čet iz Tunizije.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness