Welcome to hell BritOFF

Aktualno-politična novica
16. 7. 2017 - 10.30
 / BritOFF

Nemški notranji minister Thomas de Maiziere predlaga ukrepe proti protestnikom, ki bodo spoznani za krive nasilnih izgredov ob srečanju voditeljev držav G20 v Hamburgu. De Maiziere predlaga, da bi se ti posamezniki morali med protestnimi shodi javljati policiji, lahko pa bi jim nadeli tudi elektronske zapestnice. Po besedah ministra gre za preverjeno učinkovite ukrepe, ki jih policija že uporablja pri omejevanju izgredov ob nogometnih tekmah. Iz vrst nemških konzervativcev je mogoče slišati tudi predloge za vzpostavitev evropske podatkovne baze imen domnevnih levih ekstremistov. Socialdemokrati med tem svarijo pred napihovanjem grožnje levih skupin in opozarjajo, da so desničarske skupine večja grožnja javnemu redu.

Več tisoč prebivalcev Malija se je zbralo na protestih proti načrtovanemu referendumu o ustavnih spremembah. Spremembe predvidevanjo večanje koncentracije moči v predsedniški funkciji. V novo ustanovljenem zgornjem domu parlamenta - Senatu - bi predsednik imenoval tretjino predstavnikov. S tem naj bi omogočili zastopstvo Tuaregov iz nemirnega severa države, kar je del mirovnega sporazuma med vlado in Tuaregi iz leta 2015. Referendum o ustavnih spremembah je bil sprva načrtovan za prejšnji teden, a je bil prestavljen na še ne določen datum do konca leta. Več pa v nedavni Južni hemisferi.

Predsednik nemške Socialdemokratske stranke Martin Schultz je na podlagi prejšnji mesec objavljenega predvolilnega manifesta stranke, predstavil načrt za krepitev Nemčije in Evropske unije v 10 točkah. Te vključujejo porabo proračunskega presežka za investicije, predvsem v digitalno infrastrukturo doma, povečanje financiranja inštitucij Evropske unije, nove subvencije za nakup stanovanjskih nepremičnin in nižanje davkov za družine. Schultz sicer tudi s tem načrtom zaostaja za konzervativci pod vodstvom Angele Merkel, ki je v svojem predvolilnem manifestu obljubila precej podobne politike.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness