NEZNANI JINGLE - PRIPOVEDUJEM TI INFORMACIJO

NEZNANI JINGLE - PRIPOVEDUJEM TI INFORMACIJO

Oddaja

V rubriki Zvočna skrinja Radia Študent se bomo ukvarjali z zvočno dediščino radia. Izhodišče vsake posamezne oddaje bo izbran posnetek, programski izsek ali druga radijska forma, ki je v preteklosti krojila zvočno podobo Radia Študent. S krajšim opisom vsebine in ob poslušanju le-te bomo, seveda ob določeni predpripravi, ki bo vključevala raziskavo in obdelavo podatkov o vsebini, posnetek opremili s čim več koristnimi informacijami, zgodbami, anekdotami in osebami, vključenimi v snovanje in izvedbo le-teh.

Da bo slika bolj jasna, vam bomo za ilustracijo predvajali prvi takšen izsek iz programa in poskusili k sodelovanju pritegniti tudi vas, trenutne poslušalce.

Posnetek, ki smo ga izbrali za predvajanje v prvi oddaji, je nastal v zelo zgodnjem obdobju oddajanja Radia Študent. Tega je iz svojega arhiva na plano potegnil zunanji sodelavec Muzeološko tehničnega laboratorija Radia Študent, tako imenovani Pro-am Dušan Rogelj, ki je ključni člen pri našem raziskovanju zvočnih vsebin prvega desetletja delovanja Radia Študent.

Veseli bomo tudi informacij, ki se skrivajo v glavah poslušalcev. Kakršni koli podatki o posnetku so seveda dobrodošli.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness