Hokus pokus čira čara simsala bim in kakadu

Kulturna ali glasbena novica
7. 1. 2019 - 15.10

Vikend je mimo, spet je tu ponedeljek in s tem ponovno bore malo dnevnega kulturnega dogajanja. Čaka pa nas še 358 dni leta 2019, kar pomeni prav toliko dni leta, posvečenega Valentinu Vodniku. O njem smo sicer poročali že v prvih letošnjih Kulturnih novicah, tokrat pa nas je zanimalo le, kaj bodo Vodniku v letošnjem letu pripravili v šišenski kulturni ustanovi, poimenovani po njem. V imenu Vodnikove domačije nam je odgovorila direktorica Divje misli, upravljalca Vodnikove domačije Šiška, Tina Popovič

Dvesto let smrti Valentina Vodnika
 / 3. 1. 2019

Izjava

Vodniku posvečeno dogajanje se bo nadaljevalo skozi vse leto:

Izjava

V Pionirskem domu - centru za kulturo mladih danes pričenjajo s festivalom znanosti Hokus pokus. Tudi v dvanajsti ediciji bodo zanimanje za znanost, naravo in tehnologijo širili skozi aktivne delavnice. Letos tematizirajo odnos človeško telo - stroj. Temo pokomentira vodja festivala Vesna Tripković:

Izjava

Tematiko bodo udeleženci spoznavali skozi različne delavnice, na katerih bodo izdelali vremensko postajo in vlagomer, spoznali pa se bodo še s kloniranjem, hologrami in roboti. Več pove Tripković:

Izjava

Če so delavnice namenjene predvsem osnovnošolskim otrokom, pa festival z dvema dogodkoma vabi tudi adolescentno in postadolescentno občestvo. V petek popoldne bo tako plesna predstava Alien Express, izdelek plesnega dueta Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška. Že danes zvečer ob 19.00 uri pa bo v Mali dvorani Pionirskega doma otvoritev razstave umetnika Luke Savića. Predstavil se bo z dvema projektoma, poimenovanima Alreadymade in Letatlin. Gre za dve reinterpretaciji del umetnostnih klasikov 20. stoletja Marcela Duchampa in Vladimirja Tatlina. Obrazloži umetnik:

Izjava

Razstava bo na ogled le 10 dni, zatorej svetujemo, da z morebitnim ogledom ne odlašate predolgo.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness