Odpovedana stavka CSD-jev

Oddaja
27. 12. 2018 - 17.00
 / OFFsajd

Centri za socialno delo oziroma njihov sindikalni zastopnik Sindikat centrov za socialno delo, krajše SINCE07, je preklical opozorilno stavko, ki je bila napovedana za 9. januar. Cilj stavke je bil doseči čimprejšnjo ureditev kadrovske podhranjenosti centrov, ki je že skoraj desetletje vzrok za nezadovoljstvo tako zaposlenih kot njihovih strank.

Perica Radonjić, predsednik sindikata SINCE07, povzame razloge za prvotno napoved stavkovne dejavnosti:

Izjava

Kot poudarja, je kritično stanje posledica večletnega zanemarjanja izraženih kadrovskih potreb, težave pa so se stopnjevale z uveljavitvijo Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev leta 2012.

Izjava

Prav tako je oktobra letos potekala organizacijska reorganizacija centrov, ki je še dodatno otežila delovni proces socialnih delavcev:

Izjava

Kot pojasni Radonjić, bi poleg sedanjih 1200 strokovnih delavcev potrebovali še vsaj dodatnih 300, da bi zadostili potrebam:

Izjava

Svoje zahteve so centri za socialno delo naslovili na vlado že leta 2008, takratna ministrica za delo Marjeta Cotman naj bi že začela postopek, pa jo je prehitela gospodarska kriza:

Izjava

Ko pa je sindikat 20. decembra letos na tiskovni konferenci napovedal opozorilno stavko v začetku januarja, se je ministrstvo po Radonjićevih besedah odzvalo hitro in korektno:

Izjava

Po najnovejšem dogovoru naj bi tako centri za socialno delo v prihajajočem letu zaposlili 73 novih strokovnih sodelavcev, z ministrstvom pa bo oblikovana tudi nova kadrovska strategija za nadaljnja leta. Radonjić trdi, da so z odzivom in dogovorom zadovoljni.

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness