Izbeglice su kreativnost Evrope

Oddaja
7. 3. 2020 - 12.00

Prof. dr Svetlana Slapšak, antropološkinja, klasična filološkinja, spisateljica i jedna od najistrajnijih borkinja na Balkanu protiv mržnje, rasizma, nacionalizma i drugih oblika ugnjetavanja ljudskog dostojanstva danas govori za Kontrolu leta o korona virusu, novoj vladi i premijeru Janezu Janši, svom angažmanu u Protestu protiv koalicije mržnje, izbeglicama na grčkim ostrvima i Osmom martu. Uživaćemo u lucidnoj, beskompromisnoj i duhovitoj analizi najaktuelnijih dešavanja.

Povodom sutrašnjeg praznika 8. marta, Dana žena, slušamo jake ženske glasove i u muzici koju je za vas pripremila Jelena Dobrosavljević.

Urednica: Biljana Žikić.

Foto: Lični arhiv

Emisiju sofinansira: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

prosim za posnetek. precej dober opis profila jj in sds v nekaj minutah.

tega leta?neumna krilatica in posplosevanje ze v naslovu.Kreativnih ljudi je v bistvu malo kjerkoli...Proti navedenim jajcem se kao bori, verjetno ponoci, ko sanja in leti na lesbos. Njen naciin je pranje mozganov, z enim in edinim prav, natancno tako kot jj, proti sovrastvu se bori s sovrastvom...Nestrpna in samozaverovana, v prezvecenih tezah in "pravovernosti" se pojavlja zrcalna kopija desnicarskih idiotizmov ko sestavis sliko levih in desnih bebcev, dobis vpogled v bedo in intrige slovenskega ..... Samorefleksija svetlana, ce zacnes s :clovek spoznaj samega sebe, se morda pojavi prava kreativnost...

Hvala, Svetlana!! In RŠ, seveda.

Ql pogovor. Dobro, ene izjave so mogoče malo pretirane, ampak njena analiza družbene in politične realnosti zajame bistvo.

Vidim, da eni doživljate histerijo. Povsod se vam prikazuje JJ, za vse je on kriv. Haha. Kaj ste Srbi, Slovenci, mešančki, kaj je problem? JJ se ne bori proti sovraštvu s sovraštvom, JJ se bori proti nepravičnim medijem, ki ga črnijo že več kot 20 let. Domače slovensko je za vas manj vredno, več so pa vredni tujci, pa naj bodo iz Afrike, Srbije ali od kod drugod. Slovenski kmet je pa za vas manj vredno bitje. Kar se mene tiče, bi bilo super, da se Slovenija razdeli na 2 dela. Boste imeli blokarji svojo državo, mi Slovenci pa svojo. Potem si pa lahko daste ime Slovencjija ali kaj podobnega, ker sami sebi radi pravite Slovenclji.

Dođi tebra da te karamo u bulju

ker vencl si brt dej poglej se

Ne mi tuki fuke spilat.

Ne razumem vas, študentki. Kaj mi hočete sporočit? Pa srbsko tudi ne znam.

ja da si glup frend, dej glej kere budalastine pises brt

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness