HILJADU DECIBELA ŠE VEDNO NA PLAŽI

Oddaja

Vsako četrto nedeljo ob 18.00 boste lahko prisluhnili naboru novejše muzike in kratkim intervjujem s hrvaškimi, srbskimi, makedonskimi, grškimi, bolgarskimi ... ljudmi s scene. Muzičarji v prvi vrsti. 

Hiljadu decibela poleti ne počiva, nadaljujemo z iskanjem glasbenih novosti na Balkanu od Grčije do Hrvaške. V tokratnji oddaji smo pripravili dva daljša intervjuja, in sicer: 

- Pogovarjali smo se z Bojanom Gajićem iz več kot 20 let starega beograjskega projekta Kompleks. Če vas zanima editiranje starih komadov, semplanje, iskanje ex-yu hitičev, hodite na Tetkine radosti in poslušate Kafe Sa Šlagom, je Kompleks prava stvar za vas. V zadnjih časih iz Luletove zbirke prihaja vse več t. i. EX YU kompilacij, v katerih editira tako znane kot tudi skoraj pozabljene skladbe iz podtalja jugoslovanske glasbene scene.

- V Skopje pa smo poklicali še Vladico Mladenovskega a.k.a. Grgo kot predstavnika tamkajšnjega mladinskega središča MKC Skopje in organizatorja festivala Zdravo Mladi, ki te dni praznuje okroglo 10. obletnico delovanja. Kako se s koncertno krizo in z vladnimi ukrepi soočajo v Makedoniji? Vse to ve in pove Grga.

- V sklopu glasbenih novosti poslušamo zasedbo Trio Tekke, ki z novim, četrtim albumom Strovilos preigrava in obuja glasbo rembetike in s kvalitetno produkcijo ter živahnimi koncerti zbuja pozornost za grške melodije. 

- Poleg njih se bo odvrtel še komad hrvaškega glasbenika Karla Lugarića. Poleg tega, da je del zasedb Jeboton ansambl, Peglica, Komandos, nemanja, Pseća Plaža, ustvarja tudi kot solo glasbenik. Poslušali bomo komad z njegovega drugega solo albuma Sedam godišnjih doba. 

- Za konec pa poslušamo še nov komad tričlanske post-rock zasedbe iz Skopja, ki deluje pod imenom Palindrom

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

za balkanizacijo, svaka čast, biu skrajni čas

Če bo bog dal, bo v naslednjih letih še v rednejši frekvenci. Zaenkrat dobro kaže in odziv je ful dober. Hvala za podporo! 

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.