COCO BRYCE

Kulturna ali glasbena novica
18. 12. 2020 - 23.00

V tokratni dj seansi se nam bo z ekskluzivnim miksom predstavil nizozemski producent Coco Bryce. Glasbenik, ki je znan tudi kot DJ Y in Chavinsky, je svojo ustvarjalno pot začel že v poznih devetdesetih, ko ga je navdušil stil in zvok rave kultura, ki se je takrat že dodobra utrdila na ozemlju sosednje Velike Britanije. 

Iz Brede na jugozahodu Nizozemske je začel širiti svojevrsten zvok, ki je v začetku temeljil na hip-hop prvinah - verjetno kot posledica skate-rske kulture, s katero je bil tekom ustvarjanja stalno povezoval. Pod psevdonimom Coco Bryce pa se je dokazal v produkciji rolling breakbeat hardcore-a in jungle-a, ki v zadnjih letih predstavlja njegov glavni fokus. 

Poleg številnih izdaj na uglednih založbah, kot so Critical Music, Lobster Theremin in Rupture London - med njimi letos 21 vinilnih izdaj od katerih je kar 11 EP-jev - glasbenik k razvoju t. i. novega vala jungle kulture prispeva tudi z rednimi izdajami drugih perspektivnih producentov na njegovi lastni spletni založbi Myor. Svoj izbor glasbe bo danes predstavil v ekskluzivnem mixu svežih izdaj in nekaj še neobjavljenih singlov za Radio Študent.

https://soundcloud.com/cocobrycebeats

https://myor.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/cocomyor/

 

Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

filingira

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness