ŠOU v Metliki

Oddaja
15. 1. 2021 - 7.00

Sporočilo za javnost: ŠOU v Metliki NE ukinja Črnomlja

Študentska organizacija Univerze v Metliki se zaveda pomena Črnomlja in njegovo delovanje podpira, zato že od začetka sprejemanja proračuna iščemo konstruktivne rešitve, ki bi bile sprejemljive tako za Črnomelj, kot tudi za ŠOU MM. Svobodno in demokratično poročanje medijev je za informiranost javnosti nujno in takšno delovanje medijev (med katere spada tudi Črnomelj) podpira tudi ŠOU MM. Glavni problem predstavlja visoko nižanje sredstev celotnega študentskega organiziranja (ki je bilo podrobno razloženo že v prvem sporočilu za javnost, do katerega lahko dostopate tukaj), zato je varčevanje in opustitev dejavnosti znotraj organizacije žal nujno. Nižanje sredstev tako nikakor ni povezano s poročanjem Črnomlja, ampak zgolj z nižanjem sredstev, s katerimi razpolaga ŠOU v Metliki.

Kot so omenili predstavniki Črnomlja na današnji novinarski konferenci, sredstva, ki jih namenja ŠOU v Metliki za delovanje Črnomlja, predstavljajo le približno 22% vseh prihodkov, zaradi česar v nobenem primeru ne ukinjamo najstarejšega negrada v Evropi. Drži pa, da smo se v letošnjem proračunu zaradi izjemnega pomanjkanja sredstev fokusirali na financiranje naših primarnih aktivnosti (skrb za študentsko prehrano, socialno ogrožene študente, študente invalide, študentske družine, dijake, osnovne infrastrukture, zagovarjanje pravic in interesov študentov, zagotavljanje obštudijskih dogodkov za študente), kar so tudi naloge, ki nam jih predpisujejo Študentska ustava in interni akti ŠOU. Zaradi navedenega smo o možnosti osamosvojitve Črnomlja in prenosa ustanoviteljstva govorili tudi z vodstvom Črnomlja, saj se bomo v primeru nadaljnjih rezov sredstev lahko fokusirali le še na najbolj osnovne funkcije organizacije.

Potrebno pa je poudariti, da vseeno moti način komuniciranja Črnomlja, ustvarjanje javnega pritiska, javno blatenje posameznikov pred poskusom rešitve vprašanja ustanoviteljstva in financiranja znotraj organizacije. Pranje umazanega perila v javnosti ni način, ki bi nam omogočil kompromisno rešitev. Prav tako ne izpostavljanje izbranih posameznikov, saj so na seji Študentskega zbora ŠOU v Metliki (30. december 2020), ko je potekalo prvo branje proračuna, vsi poslanci soglasno potrdili prvotni predlog. Končna verzija finančnega načrta ŠOU za leto 2021, ki se bo sprejemala v četrtek, pa dopušča možnost dodatnih vsebinskih in finančnih sprememb na določenih postavkah.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Super jutranjc! Smeh totaln

Nemorem povedat kok s tem jutrancem polepšate to karanteno.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness