Javni denar, Javna koda!

Oddaja
Public money public code logo

Tehnoklistir bo govoril kampanji Public money public code - Javni denar Javna koda, ki jo je leta 2017 začela Evropska veja fundacije Proste programske opreme - Free Software foundation Europe. Kampanja je na najinem radarju že praktično od njenega začetka, ampak do sedaj še ni prišlo do realizacije v okviru oddaje tehno klistir.

Konec lanskega leta, pa sva prejela dobronameren potisk v to smer. Iztok Štotl s portala sledilnik.org nama je pisal na tehnoklistir in predlagal, da na Radiu Študent v Slovenščino prevedemo uradno spletno stran kampanje publiccode.eu in vključno z z zvočnim zapisom predstavitvenega videa. Prevod je trenutno še v delu, a bo končan v kratkem.

lugos
Linux user group Slovenia
 / 24. 1. 2023

V oddaji intervjujava Alexandra Sanderja iz FSFE. Sander se ukvarja s svetovanjem državnim in Evropskim institucijam, administracijam in organizacijam. Je član večih organizacij, ki se ukvarjajo s pravicami uporabnikov na spletu, o teh temah pa tudi predava in pripravlja delavnica.

Povezava do naslednjega prevajalskega srečanja (datum in kraj bosta določena, ko bo dovolj ljudi glasovalo za določen termin).

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Točno tako, vse javne ustanove bi morale uporabljat GNU/Linux, LibreOffice, NextCloud in ostalo odprto kodo, ne pa da zapravljamo ogromno za neko zaprto kodo ameriških tehnoloških velikanov/fevdalcev, ki po vrhu vsega še krši našo zasebnost in celo zakon GDPR. Vse take bi morali prepovedat ne pa da nam jo vsiljujejo in nas na odvisnost na BigTech/GAFAM navajajo še v šolah in na univerzah.

Dear Tommy please stop spreading your conspiracy propaganda. Obviously the state's institutions need our premium software in order for me to buy some more precious fertile land in Ukraine and the US. Thank you.

forgot to mention - I'm a huge philanthropist.

and totally a good guy 👍

Sorry Bill, make way for the true king of RŠ.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness