Bog obvaruj glupo kraljico

Kulturna ali glasbena novica

Reportaža iz zakulisja finala Majske kraljice 2022
 / 1. 6. 2022

Ob zatònu vélikega travna osorêj, ko se majska pripeka ob mraku izmirí, se sleherno leto – že četrto zapovrstjo – zberó tako podaniki kot gospôda. Zasedanjem, ki trajajo tri večere in tri noči, vselej sledi še veseljačenje rano do sprevoda jutranje zarje. Zborovanja se dogodijo v tavernah Tiffany in Zorica. Tam z dragulji ovéšena noblésa tleska in kriči, da svojo novo kraljico izglasovala bi.

Razglas vas ne vara, kraljestvo preobleke je elektivna monarhija. V njej je mnogo kraljic, kraljev inu drugih eminenc, ampak zgolj ena je Majska kraljica.

Kaj bi mogle bit neke glavne kvalitete Majske kraljice?

Je dejala ràja pred Tiffanyjem. Majska kraljica, poimenovana po veselici istega naziva izpred mnogih let, je titula, po kateri hrepeni marsikatera kraljica preobleke. Bleščeče plastične krone inu 700 evrskih nôvcev pa ne prejme vsaka, ki se béštro nasmiha in grozdje tepta, kot kakšna vinska kraljica.

Blagorόdna Majska kraljica je v najbolj fino nošo odeta, s karizmo in domišljijo pa prepriča tako posétnice zborovanj kot kritikarsko inteligéncijo. Leta gospodovega 2023 se jih je za laskavi naziv potegovalo pol ducata: Eric Dagger Ljubljanski, častiti Dorijan Mavrični, Georgina Tailor Beograjska inu ptujska gospoda: topoglava Glupa Pupa Kunt, visokorasla Kitka Dinamitka ter sveže iztisnjena Pomaranč(n)a DeVita.

Kateri kraljici je ljudstvo obetalo zmagoslavje, smo povprašali štajersko gospodo.

Dia Vulva

Kitka Dinamitka

Trafika Čik Kunt

Ako ste zborovanjem prisostvovale same, že nedvomno vestê, tudi sicer pa je homo občestvo v preteklem mesecu šušljalo zgolj o tem. Turnir starih in novih obrazov je bil krvavo napet. Kitka Dinamitka Ptujska si je v drugem polfinalu izpahnila koleno. Dorijan Mavrični je po onečaščenju amerikanske zastave v prvem polfinalu drugega počástil v podobi zelenega grdobca iz močvirja. A kaj kmalu nam je postalo jasno, da se bo najbolj napeta bitka bila med Glupo Pupo Kunt in Georgino Tailor.

Georgina se je v zapregi svojih hčera predstavila z vstalim feniksom Conchite Wurst inu krili, ki so se razpenjala osem láketi počez. A niti njene lučne zvijače in spremstvo se niso mogli kosati z Glupinima priredbama spevov muzikantov Yo-Zo in rimoklepačice Nicki Minaj, ki sta odzvanjali v ozadju izzivalnih akrobacij ptujske neumnice.

Dia Vulva

Miočićka

Marička

Glupo Pupo Kunt Ptujsko je ustoličila kar njena mati, do nedavnega prestolujoča Iza Kunt. Ptujska gnada si je tako zopet podjarmila dolino šentflorjansko. Ako se elektívna monarhija spreminja v dinástično, smo vprašali kar njeno visočanstvo, Majsko kraljico, Glupo Pupo Kunt.

Glupa Pupa Kunt

Naj nas vrag pocitra, do odgovorov smo se morale prebiti.

Glupa Pupa Kunt

Sedaj pa nehajmo slepomišiti in zaključimo z odlašanjem. Firbec nas že vse matra. Ali je bilo na turnirju kóličkaj med dregicami tako udomačene ... drame?

Kjer se dregica valja, tam dramo pusti. Začuda ta letos ni prišla od kritikantske inteligencije.

Fijačkova

Stanovske kolegice drame morda niso ustvarile do drugega polfinalnega večera, ko je z nami čvekala Fijačkova – grande finale pa je bržčas vse spremeníl. Za najodmevnejše grozodejstvo je bila nedvomno zaslužna žirantka in sama nekdanja Majska kraljica Mentálika Ljubljanska, ki je dih jemajočemu finalnemu nastopu Georgine Tailor dodelila trepet zbujajočo eno točko. Njena visokost je o pripetljaju ostala redkobesedna.

Mentalika

Nedvomno se je neusojena krona, o kateri se je zdelo, da je Georgini Tailor Beograjski zadnji trenutek spolzela med prsti, zapisala v spomin mnogokateri posetnici turnirja. Kakšne se ji zdijo njene nove rojakinje, komentira najkontroverznejši beograjski izvoz, Georgina Tailor sama.

Georgina Tailor

Njegovo veličanstvo Eric Dagger poleg pripetljaja komentira še House of Tailors, sveže predstavljeno Georginino zaledje.

Eric Dagger

Svoj krajcer pa je pristavila tudi prirediteljica zborovanj, Škofova.

Jernej Škof

Kaj nam še preostane? Ob letu osorej. Pred zaključkom čestitamo prirediteljema, Tiffany inu ŠKUC, gostiteljici – večni kraljici naših src – prvi dami novega vala slovenske dreg scene Babsi Adler (Ljubici Janževec), ter seveda zmagovalki Glupi Pupi Kunt. Pokorimo se vam, o, Vaša gnada, naj Bog vas varuje inu svet se ukroji po vaši podobi. Na seksi, glupo in mokro 2023.

Glupa Pupa Kunt

In dejte dregicam že zrihtat to jebeno klimo, prosim. Hvali.

Moja kita je taki sleeeeeey.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Rs se je razgradil kot institucija

se je mogoče razgradil, institucija (v smislu ždetja na vrhu medmrežja kapitalsko-socialnih vej moči in temu primerno obarvanega žurnalizma) je pa bolj kot kadarkoli prej.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.