Veliko je vpletenih v to (pred)zgodbo

Oddaja
5. 2. 2014 - 20.00

Ne slepimo se, Radio Študent je pred pričetkom zimskega olimpijskega kepanja še vedno v dobri "dnevni" formi. Sledijo resne kondicijske priprave. Seveda ne bomo govorili o še eni "pravljični" zgodbi zimskih športnih uspehov.    

Na 21. redni seji Državnega zbora (petek, 31. januar) se je, med 20. točko dnevnega reda in sicer, ko so obravnavali vmesno poročilo preiskovalne komisije za ugotovitev in oceno delovanja ekstremističnih skupin, omenjalo tudi Radio Študent. Da se je v Državnem zboru "vlačilo po zobeh" tudi ta najstarejši neodvisen medij v Evropi (Zavod Radio Študent je bil ustanovljen 9. maja 1969 - dan zmage nad nacizmom in fašizmom), bi lahko pripisali sosledju dogodkov, ki so se zgodili v minulih dveh tednih. Ponovno obhodimo tudi zadnjo redno sejo študentskega zbora, na kateri se je dogajalo marsikaj.   

V Duhu časa predvajamo posnetke iz omenjenih rednih sej, tako Državnega (21. redna seja - petek, 31. januar) kot Študentskega zbora (27. redna seja - četrtek, 30. januar). Andrej Čuš iz poslanske skupine Slovenske demokratske stranke (SDS) je v Državnem zboru med drugim namigoval, navajamo: "Kampanjo za ohranitev neodvisnega Radia študent bi naj, ponavljam, bi naj večinoma vodile iniciative iz Metelkove, pridružile pa so se jim tudi stranke TRS, Solidarnost ter Iniciativa za demokratičen socializem.", konec navedka, in še, navajamo: "...podporniki tega radia so študentskim poslancem grozili celo s strelnim vodom.", konec navedka. 

Kaj vse se je govorilo, ne le na ravni študentskega, ampak tudi državnozborskega diskurza, in kaj se je dogajalo vse odkar je Študenstki zbor na 26. redni seji spremenil Akt o ustanovitvi Zavoda Radio Študent, pa Prisluhnite oddaji! 

Svoja mnenja oziroma poglede v oddaji z nami delijo:

- Arnold Marko - predsednik Sveta Zavoda Radio Študent;

- Bojan Anđelković - odgovorni urednik RŠ;

- Franc Pukšič - poslanec Slovenske ljudske stranke;

- Matjaž Hanžek - predsednik stranke TRS;

- Damjan Mandelc - sopredsednik stranke Solidarnost;

- Andraž Jež - predstavnik Iniciative za demokratični socializem;

- Erik Valenčič - novinar RTV Slovenije;

- Medard Kržišnik - samostojni novinar in sodelavec Radia Študent;

 

 

 

Avtor videa KOGA VARUJE POLICIJA? - Medard Kržišnik

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Nevarno je, če kot novinar poročevalec obiskuješ krizna žarišča - vojna žarišča - žarišča spopadov - žarišča državljanske vojne. Mimogrede dobiš metek v glavo, pa noben ne ve, odkod je prišel. Grozno. Nehvaležen kruh.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.