Iterations

Oddaja
14. 5. 2014 - 9.15

Predstavljamo kopico domačih novosti. Pri Založbi Radia Študent je izšla nova plošča dueta Incurabili, naslovljena Fair Enough. Gre za novo epizodo boemskega trash bluesa, s katerim garažni dvojec po treh letih od zadnje izdaje ponovno gazi po meandrih delte bluesovskih, rockovskih in punkovskih estetik. Plato sta Incurabili posnela v studiu Radia Študent, kjer je za zvok poskrbel Jure Vlahovič, skladbo Have a Pick pa lahko slišite tudi v RŠ Hitu.

Nekdanji Klubski maratonci Čao Portorož so predstavili videospot za pesem Ljubavna, ki je nastal v režiji Gregorja Andolška in pod očesom Benjamin Produkcije. Video si lahko ogledate na Youtubu, sicer pa gre za skladbo z njihovega lanskega albuma, ki je izšel pri Kapa Records.

Včeraj je pri založbi Tri Angle izšel novi EP Iterations elektronskega producenta Fisa s pravim imenom Oliver Peryman. Ustvarjalec, ki prihaja iz novozelandske prestolnice, je sicer navdušil že s prvo ploščo The Commons, veliko pozornosti širše glasbene javnosti pa je požel predvsem z lansko malo ploščo Preparations, ki je prav tako izšla pri Tri Angle. Novi EP je na voljo na vinilu in v digitalni obliki, skladbo Womb Dream pa že lahko >>poslušate na Soundcloudu. Fis je sicer napovedal tudi evropsko turnejo, a kot kaže, se bo za enkrat nam najbližje ustavil le v Leipzigu in Berlinu.

V 74. letu starosti je preminul švicarski oblikovalec in vsestranski ustvarjalec H. R. Giger. Po poročanju švicarske televizije je umrl zaradi posledic padca po stopnicah. Umetnik, morda najbolj znan po tem, da je poskrbel za vizualno podobo filma Alien, je sicer odgovoren tudi za mnogo najbolj zapomnljivih naslovnic albumov, njegov slog pa bo v zgodovino ostal zapisan kot nezgrešljiva kombinacija izjemno natančnih detajlov, fantazijskih podob, zaznamovanih s prepletanjem organskega in mehanskega, in njegovimi študijami arhitekture in industrijskega oblikovanja.

Nov video za skladbo Bad Man predstavlja neutrudni Will Oldham, zadnjih 16 let znan predvsem kot Bonnie 'Prince' Billy. Gre sicer za skladbo z njegovega lanskega albuma, ki je njegov 12. po vrsti pod tem imenom, ki ga je prevzel leta 1998. Video je posnela nizozemska režiserka Claudia Crobatia.

Neutrudni Lee Scratch Perry se je prepustil producentskim prstom Clams Casinoja, posledica te združitve pa je skladba Jesus is a Soul Man, ki je sicer del promocijskega paketa za dokumentarec The Upsetter: The Life and Music of Lee Scratch Perry. Skladba je skupaj s celotnim paketom v zamenjavo za email naslov na voljo tudi za >>dolpoteg.

Že v včerajšnji oddaji 100 Decibelov ste lahko na Radiu Študent slišali novi EP Image Snatchers Nove deViatorja, ki uradno izide 29. maja in bo kot CDr na voljo v fizični obliki v omejeni nakladi 50 izvodov. Image Snatchers izhaja iz serije klubskih večerov Tehnoburleska: Tatovi podob, ki so jo leta 2013 zagnali Feminalz: Crucial Pink, Mad Jakale, Mathilde Buns, Tristan Bargeld, Frau Strapatz, H.P.D. in gosti. Za plesno, peto, igrano in mestoma improvizirano komično-kritično varietejsko predstavo so nastali elektronsko-glasbeni fragmenti in predelani posnetki. Medtem ko se serija nadaljuje v letu 2014 in nastajajo novi hrupni izbruhi in elektronski remiksi, je Nova deViator zbral uporabljene zvočne fragmente, ki so za pričujoči EP dodatno predelani in glasbeno nadgrajeni. 

V Kinu Šiška bodo zvečer združeni nastopili igralci MGL in študenti višjih letnikov AGRFT. Rdeča nit koncerta bodo znani rock komadi v novih preoblekah, igralci pa bodo peli ob spremljavi priznanih slovenskih glasbenikov.

V študentskem naselju v Rožni dolini, le lučaj stran od prostorov Radia Študent, lahko ob 19:30 ujamete zasedbo Feedback, po dozo thrash metala pa se lahko ob 20:30 napotite v Channel Zero, kjer bodo nastopali srbski Infest ter domači Eruption in Paragoria. Z rezervacijo lahko vsem trem bendom prisluhnete za 8 evrov, brez nje pa jih boste odšteli 12.

V TipoRenesansi na ljubljanskem Bregu bo Irena Tomažin ob 21. uri predstavila svoj novi album Taste of Silence, ki se ukvarja s sodobnimi vokalizacijami in tradicionalnimi napevi. Obisk koncerta je brezplačen.

---

Čao Portorož - Ljubavna
Bonnie 'Prince' Billy - Bad Man

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

stari zajeban postaja*tole je VRH*zdej bomo videli, odlocilna tocka, nobene zajebancije vec, na noz... pf*

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness