Tibor Hrs Pandur

Oddaja
19. 6. 2014 - 10.10

Leta 2008 je bil v gledališču Glej uprizorjen njegov dramski prvenec Sen 59. Leta 2009 je soustanovil Paraliterarno organizacijo I.D.I.O.T. in kot glavni urednik uredil prve štiri številke revije I.D.I.O.T., pri kateri je trenutno tudi aktivni član uredniškega odbora.  Leta 2010 je pri Centru za slovensko književnost izšel njegov pesniški prvenec Enerđimašina, leta 2011 pa prevodni prvenec Očividec, prvi celostni prevod poezij Jima Morrisona v slovenščino. Bere sanjske scene iz Notranjih zadev.

Avtor fotografije: Žiga Kroflič

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

ne vem koliko let nazaj je to bilo. sedel je tam, za njegovim hrbtom je gorela sveča, nekje je bila položen rdeč žamet.
on je stal ali sedel, iz notnega podržka je bral svoje pesmi. vsakič ko je prečital list, ga je odvrgel na tla. list je zašelestel, potem se spustil nižje, pridobil zalet, kot da leti po maslu... in se nekako diagonalno nalepil enkrat pač na tla.
da.

tudi sama se tega spominjam. prav neverjetno je bilo, ko so prameni svetlobe, ki so prihajali od sveče, prodrli med list in njegovo zasenčeno postavo. predvsem mi je bil všeč let tretjega lista, se še spomniš? razporeditev črk na njem je bila posebno gosta in če si se skoncentriral nanj, se ti je kar zavrtelo. škoda le, da je to blago omotico motil šum besed z naslednjega lista; tako, da me je že zanimalo, kakšen bo videti v padcu.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness