Svaštarnica

Oddaja
15. 1. 2015 - 9.15

Novice
 

Za prihajajočo marčevsko izdajo serijske kompilacije Late Night Tales, pri kateri gre sicer za bero glasbenikom ljubih in z različnih vidikov pomembnih pesmi, so pri založbi Night Time Stories tokrat napovedali sodelovanje z angleškim producentom in glasbenikom Jonom Hopkinsom. Pod njegovimi prsti stkana zbirka pesmi bo med drugim vključevala skladbe Four Teta, Holy Other, Bibia in tudi Nilsa Frahma, ki (mimogrede!) maja prihaja v Kino Šiška. Poleg tega je Hopkins prispeval tudi priredbo pesmi ameriških eksperimentalnih rokerjev Yeasayer. Po novembra izdanem EP-ju Asleep Versions, ki je ponudil subtilne klavirske adaptacije štirih pesmi z albuma , Hopkins zdaj obeta še eno zasanjano potovanje, tokrat v vlogi kuratorja.     

 

Angleški producent Fort Romeau je za izdajo svojega drugega dolgometražca napovedal ponovno sodelovanje z ameriško založbo Ghostly International. Album Insides bo štel osem pesmi, Londončan pa zanj pravi, da si je v primerjavi s prejšnjimi izdajami tokrat privoščil bolj ekstenzivne atmosferične house kompozicije. Za pokušino si lahko zavrtite istoimenski singel Insides, na sam album pa bo treba počakati do 31. marca.
>>Insides 

 

Novo izdajo pa je napovedal še en elektroničar. Jack Dunning aka Untold je ob svečani otvoritvi svoje najnovejše podzaložbe Hemlock Black pod okriljem založbe Hemlock v glasbeno orbito izstrelil singla Doff in Phive. Dunning je ob priložnosti povedal, da si z novo izdajateljsko platformo prizadeva ustvariti mesto za izdajanje futurističnih klubskih glasb. Koliko mu to uspeva, se lahko prepričate sami.  
>>Doff/Phive  

 

 

S svežo muziko se vrača tudi montrealski art-pop izvajalec Doldrums, ki po debiju Lesser Evil iz leta 2013 zdaj napoveduje naslednika z naslovom The Air Conditioned Nightmare. Ta bo izšel 6. aprila pri priznani neodvisni založbi Sub Pop.
>>Hotfoot

 

Domača scena pa nam je ob izteku minulega leta ponudila še četrtega v seriji albumov Zoom Yourself izpod taktirke impro tria oOo. Na njihovem Bandcampu lahko prisluhnite devetim svežim kompozicijam, na njihovem YouTube kanalu pa je moč najti posnetke šest ur dolgih PoOovezovanj, ki so se v družbi 14 gostov odvila konec novembra v Menzi pri koritu.
>> Bandcamp
>> Youtube

 

Potem ko je Leteči Lotus pred dnevi razkril, da se trenutno ukvarja s svojim prvim filmskim scenarijem, je včeraj na ogled ponudil še enega v seriji genialnih videov. Tokrat gre za pesem Coronus, the Terminator z njegovega aktualnega albuma You're Dead!, zanj pa je povedal, da vsebuje ideje in teme, ki jih namerava v prihodnosti nadalje raziskovati. Morda v svojem filmskem prvencu?
>>Coronus, the Terminator video

 

Vaših oči je vsekakor vreden tudi spot za pesem Pendulum britanke FKA TWIGS, za katerega je poskrbela kar sama. Rahlo fetišistična vsebina videa namreč ustvarja odlično jukstapozicijo z njenim senzibilnim glasom in stasom. Splača pa si ogledati tudi video za komad Rose of Sharon ameriških melodičnih punk rokerjev Title Fight, ki bodo februarja povili svoj tretji album z naslovom Hyperview, s katerim si lahko v postanem svetu sodobnega punk-rocka veliko obetamo.  
>> Pendulum video
>> Rose of Sharon video

 

Sveže muzike

Newyorški noise-rock eksperimentalci A Place To Bury Strangers z drugim singlom We've Come So Far napovedujejo svoj četrti album Transfixiation.  
>> We've Come So Far

Trentemøller je napravil remiks komada Black, sicer aktualnega singla The Soft Moon.  
>>Black (Trentemøller remix)

Caribou je objavil 1000 pesmi obsegajoč mikstejp njemu ljubih pesmi.
>> The Longest Mixtape

 

 

Kam?

 

Izdatni hrup: Umdhlebi @ Pritličje, Ljubljana

Onkraj pri koritu: Neuroleptic trio, Mršavi pas, Nafta @ Menza pri koritu, Ljubljana

Domorodni četrtki: Olfamož & Poslušalnica 69: Jure Longyka @ Gala Hala, Ljubljana

Krivi Spoji: Join Da Tease @ Bar Prulček, Ljubljana

Nubira, Lucka Kuhna, The Fakkers @ Cvetličarna, Ljubljana

Kadilnica of Death: Ransom Call @ Orto Bar, Ljubljana

Neca Falk: Od daleč @ Kulturni dom Franca Bernika, Domžale

Vid Jamnik & Eddie Luis’ Jazz Passengers - You've got that swing @ KMKC Kompleks, Ravne na Koroškem

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

ahaha, pendulum. because she hangs like one.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness