Ekspedicija za zaraženje od alkoholizma 1. del

Oddaja
EZOA

Društvo cinikov predstavlja radijski strip Ezo(a)terično oziroma EZOA: 1. del! (poljudno-znanstveni gonzo strip za široke množice kot tudi kolikor tudi razumne paciente in terapevte). Bosanski nasip, ekspedicija za zaraženje od alkoholizma – EZOA - v Ljubljani na začetku vročega poletja leta 2015. Ob pol enajstih zvečer so se trije pacienti – R&B Candy, Saš Haš in Ben Dihur - skrivali za grmom pred stavbo. Čakali so namreč, da bo varnostnik čez pol ure zapustil stražno hišico ob cesti in odšel v stavbo ter zaklenil vhodna vrata 'avstroogrske beznice' z debelimi vročimi stenami. Znotraj je dežural do petih zjutraj. Takrat, torej okoli enajste ure, so omenjeni pacienti zapustili varno zaledje grma ter iz njega vzeli mešanico ananasovega kompota in ruma. Le tega je vsak dan skrila njihova prijateljica za R&B Candya, ki je ta koktejl iznašel, ko je še delal v pekarni. Prišli so do ograje iz mreže, ki je varovala stavbo. Prvi je začel plezati čeznjo R&B Candy, ki je imel med vzpenjanjem sledeč monolog (R&B Candy): 

Govori se, da so na alkohološki kliniki v Begunjah veliko bolj strogi kot na Bosanskem nasipu. Govori se, da moraš tam na pamet znati terapevtski dogovor in direktno iz glave recitirati pasuse iz knjige Ziherla o alkoholizmu. Govori se, da ubijejo v tebi voljo do alkoholne ekstaze. Kakorkoli že, vse to je samo teorija, saj še nikoli nisem bil v Begunjah in ne vem kako je tam v praksi. Lahko pa vam povem, kako je tukaj na Bosanskem nasipu! Če vsak večer ob enajstih za nekaj ur ne spizdiš ven, je velika verjetnost, da se ti zmeša od dolgega časa in terapij...

R&B Candy je preplezal mrežo in Saš Haš mu je dejal: podaj mi malo ananasovega kompota, da dobim moč in bom lažje preplezal mrežo. Tista hiperbarična komora na oddelku nas je popoldan kar dobro streznila, še bolje kot predavanje o skodelicah kave v naših žilah in receptorjih, jebemti.

Tudi Saš Haš je bil na drugi strani mreže, tako da sta čakala še tretjega kompanjona Ben Dihura. Slednji je urno preplezal mrežo in rekel Sašu Hašu: daj še meni malo tega kompota iz ananasa za popotnico, saj se ne smemo vrniti pred peto uro zjutraj, ko bo EZOA oziroma avstroogrska beznica ponovno odprta!

R&B Candy je vprašal: kam gremo, v Loki je že vse zaprto.

Ben Dihur je predlagal: glede na to, da je petek, bomo odšli do Povodnega moža, ki je blizu. Tam so vedno dobre žurke, ki jih spremlja gostilniško obnašanje in igranje namiznega nogometa. Vsaj tako piše v Ziherlovi knjigi o alkoholizmu.

Odšli so do Povodnega moža in žurali do štirih zjutraj. Potem so se sprehodili nazaj do Bosanskega nasipa in se malo streznili... 

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

soylent yellow huh? i almost soiled myself in pants.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness