Coke White, Starlight

Oddaja
19. 11. 2015 - 9.05

* fotka

 

 

Novice

 

Naš nadebudni producent Christian Kroupa, ki je pri madžarski založbi Farbwechsel nedavno povil svojo prvo fizično kratkometražno izdajo z naslovom A Dangerous Game, je včeraj s svetovnim občestvom delil svežo, malo več kot šestminutno eksperimentalno kompozicijo Veil of Tears, ki ji lahko prisluhnite spodaj.

 

Dimitri Hegemann, ustanovitelj kultnega berlinskega podzemnega technokluba Tresor, je z mediji delil svoje načrte o ustanovitvi muzeja elektronske glasbe v prostorih ustanove Kraftwerk Berlin, kjer sicer domuje festival Berlin Atonal. Hegemann je v pogovoru za spletno stran Insomniac povedal, da bo ime muzeja Living Archive of Elektronika, za stran Resident Advisor pa potrdil, da se vzpostavitev muzeja najverjetneje še ne bo dogodila v prihajajočem letu, ko bo klub Tresor sicer praznoval svojo petindvajsetletnico obstoja. Hegemann je dalje povedal, da je njegov cilj predstaviti, kako je techno pomagal pri razvoju nemške prestolnice. Living Archive of Elektronika bo tako najverjetneje ustanovljen kot druga institucija te vrste v Nemčiji, saj je otvoritev frankfurtskega Muzeja moderne elektronske glasbe napovedana za leto 2017. 

 

Angleški triphop veteran Tricky je nedavno predstavil svoj novi projekt Skilled Mechanics, ki ga bodo zaznamovala številna kolaborantska imena. Samonaslovljeni prvenec je Britanec napovedal za 22. januar, luč sveta pa bo ugledal pod okriljem njegove založbe False Idols. Ekipa, ki je sodelovala na albumu, med drugim vključuje DJ Mila, Luka Harrisa, Oh Land in Ann Dao, na njem pa se je znašla tudi priredba pesmi Bother, ki jo v originalu izvaja Corey Taylor, frontman zasedbe Slipknot. Spodaj prisluhnite skladbi Diving Away, adaptaciji pesmi Porpoise Head ameriške altrock zasedbe Porno for Pyros. Skilled Mechanics pa lahko sicer že 3. decembra ulovtie pri naših sosedih

 

Svoj novi video za »comeback« skladbo Coke White, Starlight, sicer izdano na kompilaciji C-ORE, pa je nedavno predstavila ameriška raperka Mykki Blanco. Med drugim je omenila tudi, da z režiserjem Tristanom Pattersonom, ki se je podpisal pod aktualni videospot, pripravlja prvi celovečerec, najavila je še možnost nastopa v novi operi in potrdila, da trenutno zaključuje svoj novi dolgometražec.  

 

Na spletu pa si zdaj med drugim lahko ogledate tudi novi napovednik za prihajajočo HBO-jevo serijo Vinyl, v katerem so razodeli datum premiere, ki bo 14. februarja. 

 

Kot smo že poročali, bo angleška dekliška postpunk zasedba Savages v začetku prihajajočega leta izdala svoj drugi dolgometražec Adore Life. Po nedavni predstavitvi prvega singla The Answer in najavi daljše turneje po Evropi in ZDA dekleta zdaj z javnostjo delijo svoj drugi singel z naslovom T.I.W.Y.G.

 

>>

 

Kam?

 

Domorodni četrtki: Broken Lock & Poslušalnica 69: Sašo Benko @ Gala hala, Ljubljana

Staš Vrenko, SsmKOSK, NeoPogo | Live @ Pritličje, Ljubljana

Metabonma: Drumartica (Simon Klavžar in Jože Bogolin) @ Klub Gromka, Ljubljana

KvantAVTORSKA Sabotaža v Novi Govorici: Jani Kovačič in Ana Pupedan: Besne pesmi @ SNG, Nova Gorica
 

>>

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

since when is Mykki a she? kokr je meni znano, je biološko gledano zaenkrat še kr možakar :)

Having a penis doesn't make you a he. :) To je ena od lekcij teorije družbene konstruiranosti spola, sploh pa se je na nekaj mestih sam izrekel za žensko, kar je v zahodnem progresivnem sistemu (vsaj kar se tiče identitetne in spolske politike) vrednot zaenkrat dovoljšen razlog, da ga tako označujemo tudi ostali.

Če imaš penis si moški. Lahko vprašamo 3-letnike. Ali pa domačo mačko ^^

Nice to know where you stand, KaktusKaktus, you little activist, you ;)

what a. said... 

joj no, mogoče sm včasih res večji dedc, kukr kdo k ma na rojstnem listu m, ampak aktivist pa res nism.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.