Jadranje na strahu

Oddaja
24. 11. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Medtem ko je svet obšla novica o sestrelitvi ruskega vojaškega letala na sirsko-turški meji s strani turške vojske, domnevno zaradi kršenja turškega zračnega prostora med operacijami, ki jih rusko letalstvo že nekaj časa izvaja proti Islamski državi, se v luči begunske krize in postpariških terorističnih napadov na mednarodni ravni le še stopnjujejo vojno hujskaški pozivi. To domeno, hujskaški diskurz, ni pa edina, ima v našem političnem prostoru Janševa Slovenska demokratska stranka. Plod kreativnosti strankinega kadra so pokazali tudi včeraj, ko so v Državni zbor vložili predlog spremembe Zakona o varstvu javnega reda in miru, s katerim želijo prepovedati nošenje burke in nikaba v javnosti. Razlog pa je po besedah Janeza Janše varnostni in kulturni. Poleg tega so vložili tudi predlog Zakona o mednarodni zaščiti, s čimer želijo zaostriti azilno politiko.

Predloga zakonov za nas komentirata profesor Aleš Črnič in poslanec Združene Levice Matej T. Vatovec.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Janez: "Burke je potrebno nemudoma prepovedati, tiste, ki jih javno uprizarjajo pa zapreti!!..ee..branko, vinko, to za vaju seveda ne bo veljalo, obljubim..".

rosvitta (prisotni janez, vinko in branko): "gospot janša, zakaj želite prepovedati burke?" janez: "zato, ker sta mi vinko in branko zlezla sem gor (se lopne po temenu)" rosvitta: "toda, mar jima niste obljubili, da zanju to ne bo veljalo?? (začudeno pogleda še vinkota in brankota)" janez: "seveda sem, ha..(se po burkaško zareži)" vinko (brankotu): "pismo vinko, zgleda de sva ga nadrajsala.." vinko (brankotu): "bova pa prestopila k borutu, klinc.." borut (pred domačim televizorjem, sebi v brado): "bosta klinac" (in odide vadit svojo novo Burko za javnost).

branko (nam vsem, prisotnemu vinkotu in skritemu janezu): "..haha, a smo vas potegnil za..da ne rečem kva..hihi..tolk, da veste, janez me nikoli ne bo poslal stran sej ga v prostem času tud fejst biksamo, včash prov po burkaško..priznam pa tud, čeprav nejevoljno, da je boruta zelo težko premagati..klinc, če ma pa cajt pa še lahko je njemu, samo pojav se v javnost in vsi takoj dol padejo, jest pa vinko se pa morava tako močno potrudt pa zajebavat..vinko pejva midva rajš na en pir k janezu na Dob..kva?..a ja, je že ven pršu..jest sem se pa glih nauču čufte delat hahaha.." janez (v ozadju za zaveso): "o jebemti Triglav..!" vinko (janezu): "..ja samo..veš šefe, čufte so pa..klk.."(tleskne s prsti kot nekoč veliki Stevo Karapandža).

janezc, lohk se je teb norca delat ampak, janez je moje čufte pohvalu..res da mu niso ble tko dobre kt une ud jna, so pa ble vseen dobre, da veš..ker so ble skuhane od srca za našga janeza, ja..tkojto..pejt vinko, greva, tlele naju noben ne jemlje resno, ane, jebemmumast. vinko: "ja, pejva"..in odesdeesala sta naprej.. "pipi?" "ja melkijad?" "kaj pa je to?" "ja, branko in vinko, melkijad" "kaj pa je to..brankoinvinko, pipi?" "to je posebno psihično stanje, melkijad" "kaj pa je to posebno psihično stanje, pipi?" "melkijad, nehaj že težit..daj taco sm gor..zdaj pa gumb obrni na levo" "kako dobra muzika, pipi" "ja, melkijad".

branko (vinkotu): "ejga vinkec nauš verjel, kva se mi je dons zgodil.." Vinko: "dej povej no..". branko:"..evo, grem jz gor po čopou, kar naekrat pa pred sabo zagledam eno pokrito človeško postavo, ki je bla oblečena v tisto..a veš..koko se že reže..blurko, al kva j že..no, sej ni važen, v glavnem..ta maškara pokrita se je tko zlo hitr premikala, eni so sam čudn gledal, nekateri so jo še mau pofotkali, jz sem šu pa kr za njo, a veš, da vidim, kam bo šla..in tko hod, pa hod, kokr en hitrohodec, al kva j že..nakar ti, zavije direkt proti parlamentu..ejga,sm kr nehu dihat..in, nauš verjeu, vstopi kar skoz stranski vhod direkt u zgradbo parlamenta..ej, pa ta je zgleda da mel kr ausvajs al kako se že reče..jaz pa za njo, gor po štengah, tam pa, kriza, ta maškara vstop..direkt v našo poslansko skupino!" Vinko (izbulji oči, očala padejo na tla, se izboči v vprašaj..ipd): "??" branko: "ja, matr vola, ne morš verjet, sem si reku to pa je noro ejga, no, pa glih k nam..nč, sem se skril za vrata in špegou skoz klučavnco..mama moja, kar ti ta postava da dol tisto cuno..aa.." vinko:"ja kdo pa je bil to?" branko: "vinkec...to je biu..janez".

Janez: "V sloveniji naj se spoštujejo slovenske navade in slovenska tradicija" Branko: "ja kvapa, blurka al kva j že.. mora biti naša, prava, slovenska, taka, z nageljni in kkšno pansko končnico tm udzad..".

Najbolši komentarji ever.

Haha!

slovenski desničar: "Burke dol!!" slovenski levičar: "Burke gor!!"

vsi ostali: "fak, kere bruke!"

kul..srečen 29. november, dan, ko je bila nekoč ustanovljena neka resna Država, ki so jo nato uspešno razjebale "bruke" vseh barv in oblik in namesto nje ustanovile province burkaštva in primitivizma. lahko noč.

begunska noč, hladna noč, slovenija spi, je polnoč, le še žica na begunce preži, mi pa veselo zremo v luči, zbudi se, zbudi se.. https://www.youtube.com/watch?v=yDCUCnfoXhs

(Marko Filli, generalni direktor Radiotelevizije Slovenija: Ali prodaja delnic ali krčenje programov) Predlagam tretjo rešitev: RTVSLO naj se nemudoma UKINE, premoženje naj se proda na dražbi, denar naj gre nujno v državni proračun in sicer za poplačilo dela materialne škode, ki so jo utrpeli Izbrisani. In četrto: Državljanke in državljani naj ukinejo dosedanji način delovanja RTVSLO vred z vsemi statuti prvilniki..itd, prevzamejo vse njene "materializme" in ustanovijo NOV medijski servis, ki bo javen, ne režimski, in bo vedno, brezkompromisno, zagovarjal socialno in politično enakost VSEH prebivalk in prebivalcev, izstop slovenije iz Nata, ukinitev vojske, pregon vseh rasizmov, neo/post fašizmov, nacizmov...itd. Sem pa izrazito naklonjen tretji rešitvi.

Pozdravljeni. Zadnje dni je mogoče v slomedijih v zvezi z vse bolj taboriščno bodečo žico, ki se vije ob slocro meji, opaziti neko posebnost, ki ji velja nameniti malce več pozornosti. Gre za (domnevne, kajti tv in radijskih budalaštin že dolgo ne poslušam..) izjave različnih "lokalcev" iz obmejnih področij Bele krajine, Primorske.., ki gredo nekako takole: "ogorčeni smo, ker nas nihče ni nič vprašal, ker se postavlja ta grozljiva žice, četudi tu nikdar ni in nikdar ne bo beguncev, ker bo žica posegla v naš prostor, ker bo žica onemogočala naš turizem..in blablabla". Samo zombiji, ponavljam ZOMBIJI (pa ne v pomenu tistega sdsovca), ne pa državljani in državljanke, lahko danes še vedno "pričakujejeo", da jih bo nekdo v sloveniji, preden jim bo naštelal kolute žice pred njihove domove, vprašal ali se morda s tem strinjajo! Samo zombiji se lahko danes pritožujejo zaradi žice pred njihovimi nosovi, pred tem pa niso niti pisnili, ko se je žica že postavila v krajih severneje od njihovih, kot da se žice ni postavljalo prav v njihovi ZLOVENIJI. Samo ZOMBIJI lahko marširajo po ulicah nekega mesta in protestirajo zaradi žice, misleč, da je to sploh lahko razumno dejanje ob tem, ko slovenijo nekdo spreminja v taborišče imenovano Zlovenija??Halo, ljudje, pa kaj vam je? Pa ta žica se dogaja prav VAM, VSEM VAM, še zlasti tistim, ki je ne vidijo vsakodnevno, ki ne bodo videli razritega begunca na britvicah, razrite živali, otroka, ki se bo zapodil za žogo. Ta žica je stvar vseh vas in ne bo se je odpravilo s sprehajanjem po ulicah in pisanjem pamfletov. Ta žica je fizična reč in samo fizično se je lahko tudi ustavi in odstrani. Dokler vsi vi, ki nasprotujete žici, ostajate doma, v svojih mestih (in morda raje buljite v jebeni "advent" ter srkate kriminalno zanič kuhano vino)ne boste šli na mejo, in fizično pričeli odstranjevati žice in fizično, s svojimi telesi preprečili postavljanje novih kilometrov žice, vse dotlej boste igrali v filmu, katerega naslov bi lahko bil: ZOMBIJI vseh slovenskih in evropskih dežel, združite se in jamrajte, kolikor vas je volja, kajti, ko se boste zbudili v taborišču, bo sledilo, kar zombijem vedno sledi (prosto po "The night of the living dead")..jebote, še zombiji v filmih premorejo več fizičnega upora, od vas!! Vsem tistim po sloveniji, ki pa jim še ni čisto vseeno pa predlagam, da nabavijo par 10m te žice in jo postavijo pred vse pomembne kraje, pred piransko punto, pred planiško skakalnico, pred cankarjev dom in kinoteko, pred vršič, pred blejsko in bohinjsko jezero in jebeno postojnsko jamo, pred nasade oljk, jabolk...itd. Kurc, če je vsem zombijem slovenskim vseeno za žico na "meji" jim je povsem vseeno tudi za žico na teh krajih.

uf, še tole..nekateri belokranjci so menda podali zahtevo za "presojo ustavnosti zakona o nadzoru državne meje"?? Hahaha, se opravičujem, ampak bolj zombijevsko neumnega načina obravnavanja proces srpeminjanja slovenije v taborišče, pa bi težko našli! Samo zombi lahko nečemu, kar je povsem očitno opravilno nesposobno, kar zelo očitno ne bere niti ustave, po kateri nej bi delovalo, poda takšno zahtevo! Raje zahtevajte ukinitev ustavnega sodišča! zakaj sploh dopuščate, da o človekovih pravicah odloča neka "ustavnopravnaelita"?Kaj pa vam je?

Kot kaže, sosedi ne želijo planinariti po koclogoru:
http://www.mladina.si/171384/hrvaski-drzavljani-umikajo-bodeco-zico-hrva...

ŽICO NA OBALO!! evo še en klasičen primer zombijevstva na slo: "Istran" Aurelio Juri MOLEDUJE cerarja! Pa zakaj ne gre Aurelio in vsi ostali zombiji lepo do ce(s)rarja na dvor in naj se mu ponižno prikloni, poljubi nožne prste..morda pa bo tedaj gospodar uslišal moledovanja in odstranil en meter ograje..na piranski punti..če ne smemo v gozdove ne smemo niti v morje..sicer pa lahko begunci pridejo tudi prek morja v zlovenijo, zato, OGRADIMO OBALO OD ankarana do savudrijske vale!!
http://www.mladina.si/171386/aurelio-juri-poziva-cerarja-naj-takoj-odstr...

dej no, janezc, skulirej se mal, kje si ti prebral to, kar pišeš, pri juriju?! svetujem, da več misliš in manj pišeš (glej recimo poste pod zgornjim člankom ...)

hej, janezc, sej si kul ampak tolko, res tolko pišeš, da me res zanima kdo sploh si? očitno izven države, nekje od daleč? hm...ne vem, če je kdaj kdo tako količino komentarjev napisal...

(..enkrat sem že predlagal, da bi se novi posti za "zadnje komentirano" objavljali glede na posamezne redakcije..nov post za glasbeno, pa nov post za kulturno...itd...tako denimo moji posti ne bi več, sem in tja, "zasedali" omenjene rubrike..to namreč nikakor ni namen. Jaz bi denimo bil zelo vesel, če bi to rubriko zasedli komentarji kake srhljivo dobre tolpe..ne pa žica, istra, slozombiji...ipd). mmm..preberite si Jurijevo pismo, kaj naj vam drugega tule rečem.. No, poglejte, kaj danes F. Juri in še nekateri sporočajo z obale (mladina): "Pozivamo vas, da v imenu kulture in dediščine, ki jo s ponosom negujemo in promoviramo na tem delu Evrope, prekličete to nehumano dejanje in odstranite bodečo žico iz slovensko-hrvaške meje."Pazite, pozivajo "v imenu kulture in dediščine", ne pe denimo v imenu "zaščite človekovih pravic" ali kaj podobnega..torej, zanje ni največja težava v kršitvah človekovih (in) pravic (mnogih drugih živalskih vrst), kar postavitev žice (vsaj zame) nedvomno predstavlja. Resda malce omenijo tudi "svobodo", o kaki "enakosti" pe ne bev ne mev. Tako nekateri še vedno "pozivajo", korakajo, pijejo kuhano vino, simpozirajo, pišejo pamflete, se živcirajo, vpijejo..karavana z žico pa gazi sve živo. hm..še sam ne vem kdo sem, kako bi torej vi to lahko (z)vedeli :).A ni hecno če se izkaže, da sem "znan" in imam doktorat, bodo moji posti postali verjetno silno zanimivi, če pa sem neznan in morda celo brez phd, no, potem pa sem zgolj en tak malo čuden post-er, hehe (prisežem da nisem "lacanovec", bognedaj:). lp.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness