Slovenec sem?

Oddaja
21. 1. 2016 - 9.05

Novice

 

Začenjamo na domačem terenu. Koprski d-beat crusterji PAKT so na svojem Bandcamp profilu objavili svoj prvi, štiri pesmi obsegajoč demo, ki bo na kaseti menda izšel proti koncu letošnjega leta. Nenaslovljenemu demu lahko seveda prisluhnete spodaj.

 

 

Z nekakšnim EP-jem neizdanega materiala, naslovljenim Hawaii Werewolf, nam streže anonimni ljubljanski producent СОЧИ '91, ki je svojo podzvrst vaporwava krstil za »pineapple pop«.

 

Na Bandcampu pa lahko zdaj prisluhnemo tudi novi stvaritvi Bojana Krhlanka. Gre za svež dolgometražec njegovega projekta Pocket Music z naslovom World in Chaos. Krhlanko z njim nadaljuje, kjer je začel, torej kjer je z albumom Rise of the Androids sezidal temelje alternativni odprtokodni ustvarjalnosti. Album World in Chaos je nastal z uporabo poceni dostopnih Android aplikacij ter nekaterih dodatnih orodij, kot sta denimo Kaoss Pad in Korgov Kaossilator. Gre za sintezo akustične in elektronske glasbe, zatorej album predstavlja logično nadgradnjo njegovega ustvarjanja, ki suvereno spaja raznotere žanre od svobodnega džeza, elektronike in še česa. Pod album so se podpisali tudi različni gostje, kot so Igor Matković, Samo Šalamon, Vid Drašler in drugi. 
 

 

S prvo izdajo po smrti njihovega idejnega vodje in kitarista Louwrensa Jordaana - Louja, ki nas je zapustil lanskega junija, pa se letos vrača tudi domača zasedba EightBomb, ki svojo pot nadaljuje kot trio. Gre za koncertni album Live at De Melkbus, ki ga je zasedba na Nizozemskem posnela na eni svojih evropskih turnej. Live at De Melkbus tako predstavlja njihov prvi živi album kot tudi nekakšen hommage njihovemu prerano preminulemu članu. Promocija prihajajoče izdaje, ki je pri založbah Martin's Garage in Street 13 napovedana za 30. januar, se bo na taisti dan dogodila v Orto baru

 

Z naslovno pesmijo svojega prihajajočega albuma Life of Pause, napovedanega za 19. februar, nas zalaga ameriški dream pop izvajalec Wild Nothing

 

Z zgolj 15-sekundnim videom, v katerem lahko slišimo delček morebitne sveže kompozicije, pa je svoje fene dodobra razrajcala ameriška post hardcore zasedba At the Drive-In. Več informacij v povezavi z omenjenim napovednikom lahko menda pričakujemo med današnjim dnevom.  
 

 

Fatima Al Qadiri, varovanka britanske založbe Hyperdub, za marec napoveduje svoj drugi dolgometražec. Po prvencu Asiatisch iz leta 2014 in lanskoletnem albumu s skupino Future Brown se newyorška glasbenica kuvajtskih korenin torej letos vrača z albumom Brute, na katerem raziskuje koncept avtoritete ter povezave med policijo, državljani in protesti po svetu, s poudarkom na dogajanjih v ZDA. Za pokušino si lahko zavrtite singel Battery.
 

 

Pri Rolandu za februar napovedujejo nov kos opreme za studie nadobudnih elektronskih producentov. Kompaktni kontroler A-01 je nastal na osnovi njihove serije sintov Boutique. Toda za razliko od slednjih, ki temeljijo na Rolandovih klasičnih sintih, kot je denimo Juno-106, A-01 predstavlja povsem novo kreacijo, primarno namenjeno kontroli MIDI- in CV-priklopov kot tudi mobilnih aplikacij. A-01 premore tudi vgrajeni osnovni sint in sekvencer; za paket brez klaviature, ki vas bo stala še dodatnega stotaka, boste morali odšteti 550 evropskih.
 

 

Novičarsko rubriko zaključujemo z domačim bratskim dvojcem Drajnarjuva vampa, ki se v svoji najnovejši viži Slovenec sem lotevata aktualno političnih dogodkov na Šentflorjanskem. Prisluhnite.

>>

 

 

 

Kam?

 

Solo V2: Drago Mislej Mef vs Jani Kovačič @ Menza pri koritu, Ljubljana

Ballaké Sissoko & Vincent Ségal @ Cankarjev dom, Ljubljana

Milkilo, Drobovina, Dronethrone @ Gromka, Ljubljana

preMent__event: Manu Delago Handmade & All Strings Detached @ Kino Šiška, Ljubljana

>>

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Neki se je govoril o enem vaporvaweu dons, a se ve ime k sm ga pozabu? Al Pa seznam vsega kar je blo našteto če ma kdo preveč časa in volje

Evo, maš gor vse zdej, sicer pa je bilo omenjeno to (http://sochi91.bandcamp.com/album/hawaii-werewolf).

lp

oja tenks

Super, da vaporwave in razne evolucije le tega prihajajo na slovensko sceno.
Tudi sam se po malem ukvarjam s tem žanrom (ali rajše - pristopom do ustvarjanja) in bom z veseljem pustil kakšen mixtejp pred vrati RŠ, če ste dovzetni za to.

V pripravi je že osnutek novega zakona, po katerem bo kazensko preganjan vsak, ki se bo norčeval iz javnih oseb. Majkemi.

Anon, Rš zna biti dovzeten, a pred vrati rš ga bo kvečjemu pohodil kak naključni prebivalec rožne. Kontaktiraj raje našega prijaznega urednika na bozidar.plesnik[at]radiostudent.si.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness