Novemu soncu

Oddaja
23. 6. 2016 - 9.05

Novice

 

Začenjamo na domačem brjači. Hrupna velenjska hardkor punk zasedba Nakajima, ki je pod prvotnim imenom Wreck pred davnimi leti nastopila na prvem Klubskem maratonu, je tudi na fizičnem nosilcu ovekovečila majsko digitalno izdajo pest štiklov obsegajočega EP-ja Bring Me the Head of a Chocolate Bunny. Izdaji, ki je za poljubno vsoto sicer na voljo tudi za dolpoteg, lahko prisluhnete na njihovem Bandcampu.
 

 

 

Počrneli obalni neocrusterji SHIV pa so na svojemu Bandcampu postregli s svežim singlom, naslovljenim Pred temo, ki poleg naslovne pesmi obsega še pesem Novemu soncu. Trojico lahko v prihodnjih dneh ulovite v Komnu na festivalu Krastival Open Air oziroma v Klubu Gromka, kjer bodo z zasedbo TØRSÖ nastopili 2. julija.
 

 

 

Producent, DJ in voditelj oddaje Flash Forward, Christian Kroupa, se s skorajda 10-minutnim štiklom Of What Might Be vrača k zaprašeni lo-fi estetiki sodobnih klubskih glasb. 
 

 

 

Primorski trash metal leviatan Lintver s singlom Old Disputes…New Recruits napovedujejo svoj drugi dolgometražni podvig Distorted Perception, s katerim se oddaljujejo od prvinske metalske surovosti in približujejo bolj tehničnim odvodom tega žanra.
 

 

 

Ameriški post-metal velikani Neurosis, ki letos praznujejo svojo 30. obletnico, so za september napovedali izdajo svojega dvanajstega studijskega celovečerca. Album Fires Within Fires bodo izdali pod okriljem svoje založbe Neurot Recordings, še pred tem pa se bo peterica avgusta odpravila na enajstdnevno turnejo, med katero se bodo v naši relativni bližini ustavili 11. avgusta, ko bodo nastopili v italijanskem mestu Brescia.   

 

 

Ameriški producent Ren Schofield, ki pod imenom Container od leta 2009 v svet pošilja samosvojo sonično vizijo techna in hrupa, pri založbi Diagonal napoveduje izdajo svežega EP-ja z naslovom Vegetation, na katerem po besedah založnikov ni kaj dosti prostora za dodatno rafiniranje njegovega glasbenega izraza. EP Vegetation, ki sicer prinaša pet svežih stvaritev, Schofield najavlja z videospotom za singel Insulation. 

 

 

Z novimi muzikami pa nam bo kmalu postregel še en ameriški producent, ki rad zapelje na stranske tire klubske in obklubske glasbe. V Čikagu situirani Jamal Moss se pod psevdonimom Hieroglyphic Being namreč kmalu vrača s še eno dolgometražno izdajo, ki bo nasledila lanskoletni elektronski free jazzovski album We Are Not the First. Album The Disco's of Imhotep producent označil kot primerek »sintovskega ekspresionizma« in »ritmičnega kubizma«, saj avtor svoj glasbeni izraz gradi na prepletanju vplivov techna, acid housa in free jazza oziroma svobodno improviziranih glasbenih praks. Poleg tega pa Moss album pojmuje kot novo etapo v svojem raziskovanju zdravilnih učinkovin elektronske glasbe. Plata The Disco's of Imhotep bo pod okriljem založbe Technicolour, sicer podružnice Ninja Tune, luč sveta ugledala 5. avgusta. Za pokušino prisluhnite naslovni skladbi.
 

 

 

Tam pa boste našli tudi novi videospot pesmi Óveður islandskih postrokerjev Sigur Rós, ki pa za zdaj ne napovedujejo nobenih kratko- oziroma dolgometražnih izdaj.    

  >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Kam?

 

Shearwater, Cross Record @ Kino Šiška, Ljubljana

Celovečerec | Softskinson @ Pritličje, Ljubljana

Dvocikel: Duo Aritmija, Skarabej @ Layerjeva hiša, Kranj

>>

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Sjebala.jbg

berm sam jebala. pa jebiga. bi ga. kake maš še opcije? ajde npr...fukojebina, jeboslavija...future dreamlands

To je zatipk, zih

no thrillz

Exactly

I know the pieces fit

do you want?

Do you want?

your mindfuck

Stop the mindfuck

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.