Civilno zagrnjen načrt trase tretje razvojne osi

Oddaja
civilna iniciativa braslovče
13. 7. 2016 - 17.00
 / OFFsajd

Protest proti trasi hitre cesteJavno predstavitev državnega prostorskega načrta za traso hitre ceste v okviru tretje razvojne osi v Šmartnem ob Paki so prekinili protestniki Civilne iniciative Braslovče in prebivalci občin, po katerih naj bi tekla trasa. Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, Ministrstva za infrastrukturo in DARS-a ob glasnih žvižgih in vzklikih niso mogli izvesti svoje predstavitve. Predlog Ministrstva za infrastrukturo povezuje Šentrupert z Velenjem, a se izogne Celju. Tako bi bilo treba izgraditi povsem novo cestno infrastrukturo. Alternativni predlog, za katerega se zavzema Civilna iniciativa Braslovče, bi Velenje z avtocesto povezal pri Arji Vasi blizu Celja in tako le razširil trenutno cestno infrastrukturo. Zato bi bila ta trasa cenovno ugodnejša, uničila pa bi manj kmetijskih površin.

načrt trase F2-2Predloga sta na različne bregove postavila tudi predstavnike posameznih občin, na Radiu Študent pa smo ju podrobneje obdelali v oddaji Hertz Arhitektur številka 11. Soočamo mnenja Urbana Jerihe iz Civilne iniciative Braslovče, župana občine Šmartno ob Paki Janka Kapušarja, vodje sektorja za prostorsko načrtovanje in evropske zadeve mestne občine Celje Darje Zabukovec in podžupana Velenja Petra Dermola. Prilagamo še pisni komentar na včerajšnji protest s strani Ministrstva za okolje in prostor.

Seznam povezav:

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

V pisnem napovedniku k zvočni oddaji zavajate bralca in poslušalca, da gre za soočanje mnenj predstavnikov različnih institucij, ki se soočajo s problematiko umeščanja tretje razvojne osi AC v prostor. Pri poslušanju oddaje pa ugotovimo,da gre za pol urno nabijanje predstavnika CI Braslovče, ki jim ni, da bi zemljo prodajali za gradnjo AC, jo bodo kot to počnejo zadnjih 30 let rajši in dražje prodali kot stavbno zavidljive parcele. Eni imamo vpogled tudi v starejše topografske karte, kjer je videti koliko kvalitetne zemlje je šlo tudi za stavbne parcele.

@matej
Kmetje pri Arji Vasi bi pa zemljo očitno raje prodali za avtocesto, kajneda.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.