Seksizem, kritika, scena

Okrogla miza, intervju ali pogovor

V živo raziskujemo, debatiramo, poslušamo razne izjave o problematiki seksizma, kritike in scene, mladih in starih...   

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Ta oddaja je sicer ok a ko začne ne le nova24 in požareport ampak tudi Delo objavljati take rekla-kazala članke vemo da je lov na čarovnike tudi uradno odprt.

Hvala rš, moj trenutno najljubši rumeni medij. Poletje brez vas bi bilo res skrajno dolgočasno.

http://www.delo.si/ozadja/ne-primerno-sporocilo-pomembnega-slovenskega-p...

Poglej si, kako imaš sestavljeno prvo poved: oddaja je sicer ok, ampak nova 24 ur in požar, ampak Delo; kako si uspel umestit v tako nesmiselno verigo besed štiri imena, je verjetno jasno le tebi. In verjetno le tebi ni jasno, da je takšno vezanje imen brez kakršnegakoli vezanja, ampak očitno zgolj zaradi vezanja rumeno in rekla-kazala.

Če pa gremo še malo v smer pozitivnega:

1.) kaj je na RŠ članku rekla-kazala; se je kdo pritožil čez avtentičnost objavljene korespodence?

2.) kaj je rumenega? razen dve odstavkov, čez katerih avtentičnost se še nihče ni pritožil, je vse ostalo usmerjeno analitično (za razliko od članka v Delu, recimo). že v samem članku je vpisano distanciranje od lova na čarovnike.

Saj vem, da te nobena od teh točk ne zanima. Ker recimo ne proizvedeš tega, kar je omenjeno v točki 2.), kar bi se smisleno umeščalo med štiri označevalce rumeni medij - RŠ - nova24 - požareport - Delo, ampak vsi štirje obvisijo brez kakršnegakoli skeleta kot v ameterski propagandi ali slabšem tipu rumenega tiska na omenjena vprašanj tudi ne moreš odgovorit.

Ker vem, da tega ne moreš naredit, ne vem za kaj odgovarjam. Mogoče nimam lajfa. Mogoče mi grejo samo na živce tisti, ki se vlečejo skozi prostor in čas s puhlicami, s puhlicami dosegajo uspehe ali pa samo hranijo svojo nevrozo in sebe dokaj uspešno prepričujejo, da imajo neko presežno vedenje - in jim pri tem ni treba migniti niti s prstom, ko vse to utemeljujejo ravno s tem presežnim vedenjem.

lp,
jst

Z Muanisom naprej do končne zmage!

"Mogoče mi grejo samo na živce tisti, ki se vlečejo skozi prostor in čas s puhlicami, s puhlicami dosegajo uspehe ali pa samo hranijo svojo nevrozo in sebe dokaj uspešno prepričujejo, da imajo neko presežno vedenje - in jim pri tem ni treba migniti niti s prstom, ko vse to utemeljujejo ravno s tem presežnim vedenjem."

To si sebe opisal/a, a ne da. Ali samo redakcijo kulture na Radio Študent? Ali pač oboje?

Spet.

V sedmih besedah si uspel povezat letnico 1933 in ime (v tem primeru moje)? Si sploh prebral, kaj sem napisal? Po čem se razlikuješ od povprečnega MMC komentatorja. Prav tako kot ti ves čas besniš nad neko rumenosjo, toralitarnostjo in ne vem še čim, povprečen MMC komentator besni nad zaroto, Sorosem in ostalim.

Ne razumem - a ne vidiš, da se samopožiraš; pišeš puhlice, očitaš puhlice; izvajaš propagande prijeme, očitaš propagandne prijeme. To je izraz tistega, kar je analizirala Arendt v kontekstu sodobne politične propagande, navezujoč se na Jaspersa; nihče ne more biti tako prepričljiv (četudi samo zase) kot lažnik.

you're a snitch, Muanis. Sinanosnitch.

ok.

Primer Flisar je čisti primer hip(st)ersenzibilnosti, ki vodi v nevrozo. Skozi medije - Radio Študent, Delo - in (sub)odbore različnih društev postaja tovrstno stanje hkrati nevroza družbe.

Tvoje citiranje Arendtove in Jaspersa kaže na izkaz nekega "presežnega vedenja". Stališče argumentiraš z velikimi imeni, drobtinicami iz ogromnega korpusa, avtorja reduciraš. Če že citiraš bodi eksakten, kje, kaj, kdaj. A ta citat ne pove povsem nič. Absolutno nič. In točno tako, vse utemeljuješ, tako kot ta žalostna oddaja, ravno z "presežnim vedenjem".

Ravno zato pravim, da opisuješ sam/a sebe. Kako ironično.

Moje stališče ni cinično. Ravno obratno. Vzamem vas resno. Zelo resno. Zato ste 1933, 1984, zato ste sinovi totalitarizma, ker izvajate totalitarno prakso.

V besedi razsvetljenci, v dejanju izključujoči fašisti.

Pa rezimirajmo: feministične džihadistke (oziroma feministi/džihadisti) ste na konkretnem primeru stestirali svojo moč. In rezultat? Odslej bodo začeli o vsem tožiti in soditi ljudski tribunali.

Boste tako pokončni in prevzeli odgovornost za javno sekanje glav (zaenkrat samo metaforično, a kdo ve, kmalu mogoče tudi konkretno)?

Poleg rasizmov in mnogih fundamentalizmov (zlasti antipolitičnih) v Sloveniji že dolgo dogaja tudi seksizem, toda ne kakršenkoli pač pa v največji meri prav tisti uperjen zoper enakost žensk s strani mnogih, premnogih moških idiotov. Odprite kdaj tudi ušesa, ne zgolj svojih oči, ko boste vnovič spremljali npr. kako oddajo »narodno-zabavnega« programa zloglasne TVSLO (ali pa kar EPP programa, kot se je to nekdaj, v menda totalitarnih časih poimenovalo precej bolj natančneje..propaganda se je med tem prelevila v »oglaševanje«..le kdo se tu oglaša, a ?) in spustite k sebi tiste stavke, ki »nagovarjajo« zlasti ženske. Morda boste poleg infantilizacije tu našli še kaj, kar vam bo mogoče celo dalo misliti. Če bi vse ženske-tarče seksizma-v Sloveniji prišle ven in bi vsaka navedla zgolj EN primer seksističnega nasilja (zlasti pozivam vse tiste premnoge, ki so ga bile deležne v nadvse seksistično spodbudnem okolju pospešeno propadajočega slovenskega javnega zdravstvenega sistema), ki ga je bila deležna v svojem življenju, v čudovitem novem slovenskem »svetu«, bi odmevalo in odmevalo in odmevalo in.. preglasilo seksistične prasce, ki še vedno »mislijo« (oziroma..zgolj cvilijo, saj misliti niti ne zmorejo), da lahko brez skrbi še vedno ustrahujejo in grozijo. Seksizem na slovenskem predstavlja inherentni del nove slovenske družbe, ki buldožira vsevprek, ne zgolj Roga.

Sistemsko podprta neumnost tudi predstavlja del nove slovenske družbe.

Bravo! Zmaga!!

http://www.airbeletrina.si/clanek/cao-picke in seveda ne prezrite "komentarjev" pod besedilom.

kao samo žuta priča, herr Direktorju se od njenog intelekta diže kita. pod njo pa steber seksizma, eden vztrajnih stebrov civilizacije hierarhije, ki ga lahko le vztrajno javno delovanje naposled zravna.

Jep. seksizem je eden od vztrajnih stebrov civilizacije hierarhije na način GOSPOD-dovanja, gospodarjenja, gospodarstva, gospoda..v vseh oblikah, še kako tudi na Zahodu.. v vseh oblikah..Zahod kot stranišče nemišljenja.

Muanis! 100% prav si storil, ko si podprl kolegico Anjo Radaljac. Hkrati pa je ta škandal zelo dobrodošel, saj smo videli, kdo je kdo na šentflorjanski kulturni sceni. Nekatere cankarjevske matere so se (pričakovano) postavile na stran seksista. To so točne tiste ženske, ki nazmerjajo in oklofutajo svojo hčerko - ko jim ta potoži, da jih je spolno nadlegoval lasten oče ali brat. LP.

Ne ga klicat po imenu, jado

Strani

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness