UNBritOFF

Oddaja
28. 8. 2016 - 10.00
 / BritOFF

Kanada bo v naslednjih treh letih prispevala 350 milijonov ameriških dolarjev in 600 vojakov v mirovnih misijah Združenih narodov. S to potezo vlada premierja Justina Trudeauja obrača trend prejšnje konzervativne vlade, prav tako pa si želi izboljšati možnosti za nestalni sedež v Varnostnem svetu ZN. 35-milijonska država ima trenutno le 31 t.i. modrih čelad, leta 1993 je ta številka znašala 3000.

Družina Gupta je napovedala prodajo vseh podjetij, ki jih ima v lasti v Republiki Južni Afriki. Indijska družina, ki se je preselila v Južno Afriko ob koncu apartheida si lasti široko paleto rudnikov, tehnoloških in medijskih podjetij, v zadnjem času pa se je znašla pod plazom kritik, saj naj bi izkoriščala dobre odnose s predsednikom Jacobom Zumo za vplivanje na imenovanje ministrov vlade in za pridobivanje državnih pogodb. 

Več kot 50 skupin haitiskih kmetov in humanitarnih organizacij upa na ustavitev pošiljke 500 ton arašidov s strani kmetijskega ministrstva Združnih držav Amerike. ZDA vztrajajo, da gre za donacijo, ki bo pripomogla k zmanjšanju lakote v najrevnejši državi zahodne hemisfere, lokalni pridelovalci pa opozarjajo na negativne posledice in izgubo prihodka, ki bi jo takšna količina imela za tamkajšnje gospodarstvo.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Samo 350 dolarjev?

ups, my bad. popravljeno.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness