Le kaj hudiča se dogaja?

Mnenje, kolumna ali komentar
10. 11. 2016 - 16.00

Spoštovani, spet citiram 40 let staro pesem Pankrtov, ampak stvari se dejansko ponavljajo: najprej brexit in sedaj še ena »katastrofa« – izvolitev groznega Trumpa. Še ena gotovost, še en status quo je bil pretresen, počen, morda porušen: po gotovosti  o vedno bolj združeni Evropi še gotovost neoliberalne globalizacije, in to v tudi v njeni zadnji »socialni«, navidez progresivni inačici ameriškega Evropejca Obame. Ki je sicer res podpisal Pariški okoljski sporazum, a se je tudi fracking kar lepo razvijal; ki je bil res »prvi temnopolti predsednik«, a je tudi deportiral največ ilegalnih emigrantov; da o Guantanamu pa o dronih, Libiji pa o tem, da mu je pol vlade imenoval Wall Street, niti ne začnem.

Moram pa omeniti, da vse to – in udeležba Clintonove – ni bilo deležno niti približno toliko in tako srdite kritike, kot so je bili deležni Trumpovi reality show izpadi. Clintonovo so – vsaj kot manj slabo – podpirali in favorizirali vsi: od ameriških liberalnih medijev do evropskih – vključno z našo omiljeno Mladino. Trump pa fašist in diktator in čisti hudič; v resnici predstavnik zastarelega, solo podjetniškega krila vladajočega razreda, ki se dolgo ni ukvarjal s politiko, razen kot sponzor na vse strani; sedaj ko je sprega bančnega velekapitala in neoliberalne politike izgubila legitimnost, pa se je  odločil, da se bo politike polastil kar sam. Navidez protislovno pa ga je podprl propadajoči belski delavski razred; poleg 29 % Latinosov in 29 % azijskih Američanov, ki jih je tudi »socialno«, clintonovsko krilo neoliberalcev zapostavilo. Naomi Klein jih je poimenovala »davoški razred« po znamenitem forumu velekapitalistov, bankirjev in njihovih politikov v Švici. Spomnimo se: enkrat sta bila povabljena tudi naš Drnovšek in Pahorjeva sodelavka Alja Brglez.

Sedaj jim je Trump, skupaj z ameriškimi žrtvami globalizacije, izstavil račun. Verjetno bo žrtev sicer še več in bodo delno iste, tako kot pri brexitu, a ogledalo statusa quo je bil razbito. Sedaj se bo morda bolj jasno videlo, kdo je kdo in kaj je v resnici tudi z novimi ultra-levimi idejami in akcijo – v ZDA in v Evropi.  Recimo glede idej: nikoli mi ni bilo jasno, kako da ni jasno, da se navdušenje ultra-levih humanistov nad kaotičnimi valovi beguncev čisto dobro ujema z neoliberalno ideologijo prostega pretoka ljudi? Ali ni ta predvsem v interesu kapitala, zniževanja plač in rasti skrajne desnice, implicira pa tudi odsotnost države, da o begu najboljših človeških virov iz nerazvitih držav ne govorimo?  Je anarhično korakanje bataljonov beguncev res progresivno in revolucijo-tvorno? Znani Mladinin razkrinkovalec Trumpovega fašizma, nacizma in diktatorstva je izjavil, da je »Amerika nezavedno Evrope«: bo kar držalo, vendar ne le za vladajočo in večinsko Evropo, ampak tudi za ono drugo, našo.

Sedaj smo torej dobili svoje ameriško »nezavedno« v obliki nočne more – Trumpa. Njegov prvi nastop po potrditvi zmage je bil sicer že precej drugačen od predvolilne retorike, vendar to ni preprečilo proti-trumpovskih protestov. Morda ne bodo dolgo trajali – kot ni okupacija Wall Streeta. Morda bo Trumpa v soočenju z realno realnostjo nove funkcije srečala pamet; če pa bo s pomočjo republikanske večine v kongresu zares udaril po Obamacareu, varstvu okolja in drugem, se bo videlo, ali je to to – prava budnica in trajni mobilizator in ali je volja za progresivne spremembe v ZDA res tolikšna, kot jo je nakazoval uspeh Bernieja Sandersa. V Evropi se je po zmagi Sirize, vzponu Podemosa in uspehu Združene levice zdelo, da smo na dobri poti, a se je, kot vemo, ustavilo. In dokler ne bo tudi tu resnega pretresa, pa konca iluzij o združeni Evropi in o evru, ne bo nič. Lahko noč in srečno.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Clintonova sicer je predstavnica liberalizma (res, ta grozni liberalizem), je pa tudi ženska. Volivci so raje izbrali političnega analfabeta kot neko v okvirih ameriške politike relativno normalno političarko.
'alo, RŠ feministke - kje je analiza tega?!
Kampanja Trumpa je bila takšen napad na dostojanstvo žensk, kot mu že zelo dolgo nismo bili priča.

se strinjam, ampak odnosi z rusijo so pomembnejši. če bi zmagala clinonova, in hvala vesolju, da ni, kmalu ne bi bilo več ne feministk, ne njihovih nasprotnikov. upam (verjetno zaman), da se bodo zda v trumpovem mandatu bolj ukvarjale z notranjimi zadevami, ki se me tičejo ravno toliko, kot povprečnega trumpovega volilca zanima ostanek sveta in vpliv ameriške politike nanj in nam posledično pustile malo zadihati. po drugi strani si putin že mane roke in stoltenberg je glas povzdignil. rešitev?

Zgodovinsko je vedno bilo "nekaj pomembnejšega" od boja žensk. Tokrat naj bi to bili odnosi s patriarhalno Rusijo....? Super, hvala za pojasnilo.
Vloga ameriškega predsednika je federativna in zunanje politična - Trump se bo ukvarjal s celim svetom - bodite brez skrbi glede tega. Ameriška politika pod Trumpom prav gotovo ne bo pustila nikomur dihati - razen morda Putinu.
Trump simpatizira z avtoritarcem Putinom, celo zgleduje so po njegovem načinu vodenja države, Rusija je s Trumpom dobila svojega kandidata v Beli hiši. Ruska stališča do liberalnih idej so znana - boj LGBTI oseb, vloga ženske v ruski družbi - in so jasno odklonilna.

@MNJA: Raven tvoje spolno-pristranske omejenosti je katastrofalna in se ji približa le raven tvoje ignorance. "Boj žensk" ni v NOBENI korelaciji z bojem za Belo hišo! Poglej % žensk, ki so volile za Trumpa.

http://hitchensblog.mailonsunday.co.uk/2016/11/peter-hitchens-think-trum...

ok, mnja kako in kje bi bi bila clintonova boljša za CEL SVET? torej, kje, kako in kdaj je clinton manjše zlo? tvoj odgovor bo zanimiv, ne dvomim.

Boj žensk je v direktni korelaciji z bojem za Belo hišo. ;)
Clintonova je bila prva kandidatka za tako vplivno pozicijo, od kar obstajajo ZDA, od kar obstaja zgodovina ZDA.
Razumete?
Delovno mesto predsednika ZDA je izobraženi, izkušeni in sposobni ženski speljal model, ki nima nobenih izkušenj, ni kvalificiran za delovno mesto predsednika.
Se vam to ne zdi problematično?

Clintonova je manjše zlo že zaradi tega, ker ni spustila političnega diskurza na raven kakšnih "munchenskih pivnic". Boljša kandidatka je predvsem zato, ker ni odkrita fašistka - ne grozi z deportacijo migrantov, sodnim pregonom svojih političnih nasprotnikov, ne grozi z registrom muslimanov, z uporabo nuklearnega orožja, v svoj kabinet prav gotovo ne bi nastavila anti-semitov, mizoginov, belih suprematistov in kar je še te alt-right drhali...
Pa kaj ni naštevali, saj je Donald dovolj zgovoren dečko.

zmaga klinton bi bila definitivno tudi zmaga za pravice žensk. vendar žal samo simbolična, teorija o manjšem zlu je glede na dejstva tu precej trhla.

o tem je bilo sicer že veliko napisanega, tukaj pa je lepo strnjeno: https://youtu.be/3JZmwQAZmak?t=58s

ps - opusti morebitne predsodke do avtorja oz. medija in prisluhni vsebini.

Identifikacija ženskega boja z bojem Hillary Clinton za Belo hišo je čista parodija tega boja. Kako lahko reduciraš tako pomemben boj generacij žensk s kandidaturo ene skorumpirane posameznice? Izgubiš vso legitimnost.

Njen spol je bil le še en PR spin trik, ki pa za razliko od klišeja 'first black president' 8 let nazaj ni delal. Imela je več denarja, več vplivnih prijateljev, več medijev na svoji strani, in izgubila. Njen poraz je zmaga proti vpregi korporacij in medijev.

Za vsakega nepristranskega človeka je njen spol nepomemben. Pomembna je njena legitimnost, ki je v očeh VSEH kritikov, še na levi (sic!), nična. Ona sedi v administraciji, ki je uničila severno Afriko, Sirijo. Ona zagovarja 'no fly zone' v Siriji, ki bi vodil v direktni konflikt z Rusijo. Ona je zunanjepolitični 'hawk', ki bi popeljal svet v popolno sranje. Njena legitimnost je padla, ko je skupaj z Barbaro Wasserman Shultz in DNC uničila Bernija Sandersa.

V svoj kabinet bi nastavila, kot Barry, vse po meri Wallstreet velekapitala.

Glede na to, da vse to ignoriraš, samo zato ker ma HC pizdo, ti lahko odkrito povem, da si 10x hujša kot ta 'alt-right' drhal.

... saj konec koncev je tudi njena dikcija, o 'deplorables'.

saj mnja v srcu dobro misli, a kaj, ko si je nadela feministčne plašnice, da bi ji bilo laže v življenju.

ja, razumet in prebolet je treba tud to, d so klub vsem femen fajtu ženske lahko tud 'žleht', plašnicam navkljub. hilary je verjetn še hujše zlo ko dony, ker bi se z glorijo o ženski predsednici zabrisal fašizmi, ki so lastni vsakokratni ZDA oblasti, vsaj odkar se grejo globalnega policaja, isti medijski spin kot je blo pr obami.
btw - vsi se zgražajo nad tem, da trump misli izgonit 2 milijona ljudi - med mandatom obame je blo deportiranih 2.5 milijona, brez tistih, ki so jih na meji zavrnil, alpa tistih, ki so jih 'pripravili' do odhoda iz ZDA...nekje so poročal v enem OFFu.

tko da noben watefak kar se politke ameriške tiče, samo novi spini. js mislm, da je vse od začetka tko nastavljen, medijski spini so sam zarad tega d se vsakič zakrije praktično kriminalnost 'joba' ameriškega precednika.

Joj - dober vas je nategnil - the Donald namreč.
Očitno je v tej državi več Kavsovih, kot se zdi na prvi pogled.

Slabo poznate politiko ZDA - to je kar simptom slo. družbe, posebej alternativne.

In potem tale naš Žižek - sramota - hodi po svetu in govori, da bi volil de facto fašista, ker ga razume kot "agent of change".
Žižek pejt spat.

Chomsky FTW. ;)

ženska ali moški, bedak je bedak in nestrpnost "vrlina" obojih

@MNJA
Tipična zabita feministka, ki žali vse povprek zaradi lastnih pokvek in misli, da je vse kar je "fem- ~" vredu zgolj zato ker je "fem- ~". Ti si primer zelota, ki škodi lastni ideologiji.

Hillary Clinton je abotno kompromitirana, katastrofalno skorumpirana in lažnjiva manipulatorka, ki je za ceno lastnih profitov (beri: Clinton Foundation), prodala še zadnjo dostojnost zunanje politike ZDA. Skupaj z DNC in BWS je priredila demokratske primary rezultate in izrinila edinega razumnega kandidata 2016, Bernija Sandersa.

Na eni strani je tako tvoj glas "mnja", na drugi pa Slavoj Žižek in Christopher Hitchens (beri: 'No one left to lie to'). Razen podobno zaslepljenih feministk mislečih da vse kar ima pizdo je a priori dobro ali 'boljše' od grozovitega patriarhata (LOL kaka klofuta verzija 2016, tako boli, JAOJAO) ni človeka na temu planetu, ki bi ti verjel.

... je napisal medtem, ko se je vladar Vladimir Putin, smejal na ves glas :D

Mhm, to si slišal na RT ali prebral na svojem FB feedu? Ali si morda pogledal kakšen prav gotovo verodostojen dokumentarec ali komentar na temo na YouTube? Ali morda zgolj oni klip, kjer se Hillary prav "ne-ženstveno" krohota?

Ker the Donald pa ni katastrofalno korumpiran, abotno komprimitiran in lažniv?

Ja - za dosledno feministko je prav gotovo vse boljše od patriarhata (LOL) - ker ne jemljem svojih feminističnih idej via Vatikan ali iz nekih pro-ruskih think tankov. ;)

Zakaj impliciraš intelektualno pubertetnost, ko vidiš nekoga, ki za razliko od tebe dejansko ve o čem govori? Je to res največ kaj zmoreš? LOL, koja si ti absolutna budala.
Če te že zanima sem prebral Hitchovo 'No one left to lie to', ki odlično sumira Clintonove; bral Hitchov 'Hitch 22', ki se v določenih poglavjih obregne tudi ob Clintonove; spremljal volitve na vseh kanalih razen RT in Breitbart~; in bral Wiki leaks.

Donald? Je idiot ja. Skorumpiran? Ne v državnem uradu, temveč v ameriškem "biznisu", ki je po definiciji skorumpiran! Zelo različne stvari. ... kot popolni twist vsega, Trump je predlagal novo, strožjo, regulacijo lobiranja LOL.

Mimogrede, Američani so Hillary Clinton zavrnili 2x? 2x! Prvič v demokratskem primaryju 2008 in letos na volitvah.

"Via Vatikan in Pro-Ruski think tanki" LOL, kakšne deluzije. LOL to govoriš TI KI TI PIZDA PREDSTAVLJA IDEOLOŠKO IZHODIŠČE. Hahaha koja budala, koja absolutna budala si ti.

OGROMNO nas je, ki zavračamo aroganco in samo-pravičniškost profesionalnih gender-issue speakerjev, ja, tudi na levici. Kot dejansko politično prioriteto vidimo resnične težave resničnih ljudi, tiho večino, ki jo vaša aroganca zavrača, vaša politika marginalizira in sankcionira, ne pa nekakšne politične težnje marginalnih ne-številčnih skupin po privilegijih in posebnem položaju!

mnja, ms falkoon te v tej debati poriva v kot. če nimaš asa v rokavu, imaš priložnost, da priznaš poraz in se častno umakneš. eniuej, odnosi trump/putin so glavna stvar. glede na zaostrene odnoose med zda in rusijo in stalno prisotnostjjo jastrebov v pentagonu in kremlju, je vse ostalo nepomembno.

poriva, celo nekaj argumentov obstaja, toda žal je porinil tudi sebe v debato o oslovi senci- predvsem "pizda" zveni pritlehno in bebavo, zvočno je naravnost gnusno. Potrudi bi se lahko v smer,ki ne bo zanikanje moškosti V vulgarno,tako pa benti žali in zveni kot oslinjen prst v lastni riti

@1:
Če bi se podpisal kot ženska, bi bilo pa gotovo "KUL" da uporabljam besedo "PIZDA", saj sem le ženska! ... iz ženskih ust to pač ne bi bilo 'gnusno', tako sem pa v vulgarnem! LOL!! budale!

Če je kdaj obstajala DVOLIČNOST je to njena čista oblika. Vi ste parodija razuma.

Poriva me v kot? Prav gotovo me nikamor ne poriva. ;)

Je pa strašljivo, da ljudje simpatizirajo s fašistom. Nikoli si nisem mislila, da se bo kritika liberalizma sprevrgla v trumpizem in fasizem. Zelo naivno od mene moram priznati.

odnosi trump/putin so glavna stvar
https://youtu.be/0aU3kX5V634
jep - bro love

Tebe ni ne bi hotel porivati nikjer, hvala.

Za večino nas je vaša 'politična korektnost' zelo oprijemljiva vrsta redukcije jezika in vlivanja strahu pred svobodnim izražanjem nenaklonjenosti določeni ideologiji povsem lastna totalitarizmu.

In ta želja po totalni kontroli jezika se v ZDA, počasi pa tudi v Evropi, že vriva na liberalne univerze in jih uničuje znotraj. Paradoksalno bodo postale katoliške in protestantske univerze prostor svobodnega govora. Abotno.

Z drugimi besedami, sama si fašist, ti in tvoje 'kameradice' (lol), pa se - vaši dvoličnosti povsem značilno - tega niti ne zavedaš.

trump ni fašist , je lahko le" fašistoiden" strašljiv pa je potem svet kot celota tudi tvoje slepilo je del tega, nestrpna si enako kot ti fašisti
trump in clintonova oba nična

Poceni beseda 'fašist'. Zelo prejemljiv fašizem je tole:
https://www.youtube.com/watch?v=JDvj6DQd93o&feature=youtu.be&t=37m

"Social Justice Tribunal" ... ne pa predvolilne besede nekega orangutana, ki dnevno spreminja mnenje.

Debata nekaj dni nazaj, Peterson pa junak. Pač si GLOBOKO IGNORANTNA in to izkazuješ na dnevni bazi. Verjetno zato ker tega nimaš v FB feedu lol.

Ni fasist....

v bistvu, kar je. pripada financni oligharhiji in sistematino s politicnimi vzvodi siri nestrpnost med ljudmi

a si mora pustiti ironicne hitler brke, da bodo ljudje dojeli, koliko je ura

v glavnem - RS in del slo. alternative je zabluzil - alternativa je vcasih temeljila na vrednotah anti-fasizma, danes pa ocitno simpatizira s trumpom in putinom

se ena stvar do katere sem nestrpna - do kvazi-alternative

naj opomnim, da je boj proti sovraznemu govoru ena izmed osnovnih poslanic tega radia - trumpu pa je uspelo normalizirati sovrazni govor v politicnem kontekstu

@MNJA če si žižkovo modrovanje razumela kot podporo oz. simpatiziranje z trumpom, potem si ga prosim oglej še enkrat in v celoti. njegova teza je, če poenostavim, da je bolje en mini hitler takoj zdaj, zato ker "naj bi" (problematičnosti takšne "podpore" fašistu se tudi sam zaveda) vzpodbudil vsesplošni upor, kot pa ta neskončni status quo, ki pelje h koncu civilizacije.

@MS FALKOON kljub nekaterim ok poantam je tvoj jezik vulgaren in fašistoiden. a misliš, da s takim odnosom kaj prispevaš h konstruktivnosti debate?!

"s" trumpom

Isti oligarhiji pripada tvoja kandidatka. Sprejemljiva ti je zaradi svojega spola, ne zaradi tega kar je. To si jasno izrazila. Takšna logika je katastrofalna in izjemno neinteligentna.

Trenutno ni Trump naredil še nič. NIČ. Pazi, NIČ. Pa ga že sodiš.

Tvoja kandidatka je skorumpirana predstavnica administracije, ki je uničila Sirijo, Severno Afriko in Ukrajino; vsilila sankcije proti Rusiji; posiljevala celotni svet s svobodnotrgovinskimi sporazumi TPP in TTIP, ki po Chomskem niso ne 'svobodni' ne 'trgovinski'. Clintonova skozi Clinton Fundation prodaja usluge in dostopnost do taiste administracije najbolj reakcionarnim režimom na planetu, kot na primer Savdski Arabiji in ZAEmiratom. Njenih grehov je preveč za to sekcijo komentarjev.

Kako ta ženska predstavlja 'ženski boj' mi ni jasno. Ona predstavlja ženski boj: http://imgur.com/gallery/RXCye ... na pa ta harpija od Clintonove.

Prava alternativa vidi skozi fasado in ne sodi po besedah temveč po dejanjih. Bedaki pa sodite po fasadi, pač povsem neoliberalno.

Nestrpna si do vseh, zelo očitno in javno.

Osnovno poslanstvo Radia Študent je praksa svobode govora. Vse ostalo so pa totalitarni vzvodi kontrole govora.

’njegova teza je, če poenostavim, da je bolje en mini hitler takoj zdaj, zato ker "naj bi" (problematičnosti takšne "podpore" fašistu se tudi sam zaveda) vzpodbudil vsesplošni upor, kot pa ta neskončni status quo, ki pelje h koncu civilizacije.’

Daj ti se 1x preberi, kaj tu pravzaprav pise - da nas bo mini-hitler resil pred koncem civilizacije...
mini-hitler kot resitev in odresitev...
a dej no. to pa je linija razmišljanja.
zizek spet trolla - bi jaz temu rekla

podobni razmisleki so bili značilni za obdobje pred prvo svetovno vojno kjer naj bi ena mini vojna razbila status quo - no, zgodovina je pokazala svoje glede tega

Osnovno poslanstvo Radia Študent je praksa svobode govora - mhm.
nekam liberalna vrednota.

a se ti sploh zavedas, kaj pomeni absolutna svoboda govora, kot jo imajo v zda...
po mojem ne ravno - ker absolutna svoboda govora je tudi zagovor pravice do sovražnega govora, ampak ta ocitno ni problem, ce gre na tvoj politicni mlin - kot vidimo pri zagovoru trumpa

evo ti absolutno svobodo govora
https://youtu.be/Ae4xlZlsSLE

jasno so vsi ti trump supporterji
zalostno

Absolutna svoboda govora je temeljno izhodišče vseh svoboščin.

Sovražni govor je sankcioniran po kazenskem zakoniku. Politične stranke, ki bi širile sovražno nastrojenost prepovedane po ustavi.

Iz tega sledi, da ni nobene potrebe po pojmu 'politična korektnost', ki reducira jezik v zelo Orwellijanskem 'newspeak' slogu.
Politično korektnost branite tisti, ki - povsem v tvojem slogu - takoj posežejo po samostalniku 'fašist' za vsakega, ki se z vami ne strinja.

A vendar nas ogromno ne sprejme teze (sic!), da je spol socialni (sicsic!) konstrukt. Prav tako ne sme biti nobene koercije po sprejemanju 'gender pronouns', kar me spominja na obligatorne srednjeveške 'vaša gnada', 'blagorodje', 'vaše veličanstvo', 'vaša ekselenca' ipd. obskurnosti in neumnosti nekih minulih dob.

"Politične stranke, ki bi širile sovražno nastrojenost prepovedane po ustavi."

Razen v ZDA, kjer so opcijo, ki je osnovala svojo kampanjo na sovražnemu govoru, izvolil na vrhovno politično mesto.
Potem nekdo reče bobu bob oz. fašistu fašist, pa je obtožen sovražnega govora do Donalda Trumpa ... trolololol.

Pri nas imamo konkretno ministrico, ki pripada kultu Zdrava atmosfera, ki uči, da svet nadzoruje "homolobi", ki nas bo kmalu vse čipiral.
A to bomo pa uvrstili v svobodo veroizpovedi?
Al kako.

Bo že tako, da radikalnih ideologij ni mogoče premagati z razumom, ker temeljijo na nezavednih predsodkih - do žensk, do LGBTI oseb, itd...
Donald je namreč vse drugo - samo razumen kandidat ni in kdor tega ne vidi, joj, dej mi cifro, mam en star avto za prodat...

največja politična korektnost je stalno očitanje politične korektnosti. ne, sej hitler ni bil nazi, ne bod politično korekten.

Trump ni politična stranka temveč posameznik. Stranka so republikanci, ki so toliko sovražno nastrojeni kot demokrati, ki so samo letos npr. deportirali 2.5 milijona ljudi iz ZDA.

Mene ne moti, če se Trumpu reče fašist. Niti najmanj. Sam sicer menim, da trenutno še ni fašist. Bom počakal na njegova dejanja, ne sodil po besedah.

Zaradi mene uporabljaj katerikoli jezik hočeš, me ne moti, ne ogroža. Dejstvo pa je, da vsepovprečnost uporabe pomensko sicer močnega samostalnika 'fašist' vodeni in banalizira njegov resničen pomen.

Zaradi mene lahko ministrica pripada kateremukoli nauku ali izpovedi hoče. Saj če hočeš njej prepovedati "Zdravo atmosfero" se bo kmalu našel kakšen idiot, ki bo hotel tebi prepovedati "Feminizem" kot preveč radikalno in škodljivo ideologijo ... v svoji 3. generaciji veliko bolj škodljivo kot 'Zdrava atmosfera'.

Ergo, naj vsak veruje karkoli hoče, kakor hoče. Ko pa hoče to ideologijo konkretizirati v zakonodajo, šolski in izobraževalni sistem kot nujnost, pa znorim(o). In iste vatlje uporabljam tudi za vašo radikalno ideologijo, ki na primer uči, da je spol socialni konstrukt ne biološka danost.

Vse ideologije so nezavedno strukturiranje sveta. Tudi feminizem, ki goji globoko zamero do moških in 'patriarhata' ter klasificira ljudi na podlagi spola, torej biološkega kriterija na katerega posameznik nima absolutno nobenega vpliva! Ipso facto je feminizem skrajno iracionalen ali vsaj toliko iracionalen, kot katerakoli druga ideologija.

Donald je ta trenutek še vedno manjše zlo od dveh slabih opcij.

ma kakšna korektnost, to je spet tvoja bebavost , s tehtnosjo ničle, trump pač ni fašist ima pa nekatere elemente raznih fuckizmov, podobno kot ti , in še kdo tukaj, lekje si vzel hitlerja se ti dokončno,blede. O trumpetarju se blebeta v tri krasne, tako ali tako bo usa politika bolj ali manj v stilu "na vzhodu nič novega na zahodudu isto sranje"
debate o njem so poceni lajež v prazno kdor se gre aktivista naj začne v naši nekaj je gnilega ...

nakladači vključno z žižkom ta je na prestolu nakladanja, če ste to kar trdite bi že zdavnaj vzeli simbole v roke in šli na cesto protestirat in zahtevat izstop iz nata eu in zakaj ne iz Zemlje- ker je konec koncev vsaka država fašistoidna že po izvoru.. morda bi bila luna primerna,,,

kdo govori o trumpu?

msfalk ali kaj že, ti se nepodpisuješ pizda ali penis-ola, s tem kar si nakracal je tvoj podpis bedak... kar vztrajaj

@1: Nisem dovolj nepismen, da bi te razumel ali ti odgovoril.

in vendar si oboje nepismen in si me razumel zato si odgovoril v stilu bedaka

A misliš v tvojem stilu? Nah, škoda se s tabo ukvarjat. Nimaš substance.

o miru pa skoraj nič... očitno to ni tema za 2016. pojdite v rit, pizde in kurci.

ms falkon tvoja primitivnost in vulgarnost so daleč od stila, umetniški vtis 1 tehnično 1, in nikakor ne soglašam z mnja , substanco imaš a je v pisanju tukaj tako bedna zlasti pa si sovražno nastrojen do žensk- verjetno si v preanalnii fazi,svobodo govora kot vrednoto si očitno tudi prikrojil po narcisni meri,glej vse kar nakladaš je čisto "kurčevo impotentno" bluzenje in predvsem blatenje, kurčevo da boš lažje razumel

"Skuhaj si čaj iz rdečega tampona." Je moj današnji dnevni nasvet tebi.

Iz tvojega očitnega gneva in treh odgovorov je povsem razvidno, da imam jebeno potentno substanco, ki te tako moti, da si pričel(a) tirado in še kar nadaljuješ. Prosim, daj.

Glede na to, da ne veš nič o meni, mi je smešno brati o "sovraštvu do žensk". Žensk seveda NE sovražim, sovražim neumne ideologe obeh spolov, feministke še posebno, ki si jemljejo pravico govoriti v imenu 4 miljard ljudi.

Glede "predanalne" faze pa prosim, če že meriš v zadnjico potem nastavi usta, naj te obilno nagradim z part-analnim produktom; analna panakota samo zate.

Očitno te rajcam, a ti sfinkter švica? :D

bolj in bolj se zapletaš in dokazuješ da si tepec ...in ne ni ti smešno niti malo , saj drkačiš brez veze, deluješ pač avtomatsko na osnovi bebaste prepotence, in ne nimaš jebeno potentne substance obratno si impotenca tudi miselna.. tiradiš ti in še nekaj primitivec, ki si v sramoto moškosti
kje si razbral, da sem ženska ti zadnjično sralo, lahko pa poskusiš s kakšno steklenico v lastno rit morda se razsmradiš

Nikjer sploh nisem rekel, da si ženska :D

A "pričel(a)" implicira da si ženska? Pa ti si polpismeni idiot. Tvoj spol pa nepomemben, zarad mene si lahko nonbinary otherkin fucktard.

A res misliš, da me, izkušenega trola kot sem, ti tvoji polpismeni ponavljajoči kretenizmi prizadanejo? A res misliš, da nisem takšnih debilan kot so tvoje bral že 100x?

Mnja in ostali so vsaj imeli point, ti ga nimaš, ti si prazen smešni nihilistični drek. V svojem ueber žaljenju izkazuješ le lastno nemoč. Daješ si komplimente, a stalno pišeš isto, nezavedno tečeš v krogu debilnega nihilizma.

Analna panakota s čajem rdečega tampona te še vedno čaka.

spet debiliš in debiliš vedno bolj kažeš svoj primitivni obraz in se zapletaš v protislovja a nisi bebalo napisalo da ne razumeš in ne odgovarjaš nihilistični drek- pa kaj si zblojen do konca- besedni sralec brez repa in glave si kar sam
povem ti kakšen je tvoj point debilno teženje o niču polpismen idiot -ja kaj potem odgovarjaš če trdiš da sem idiot s tem dokazuješ da si bedak na potenco skratka tako kot se predstavljaš si izkušeno nično prepirljivo
blebetalo ločil si ne zaslužiš analno rektalno pisalno si skropucalo
da ti odgovorim ne porabim niti 60 sekund prizadeti me ne moreš užaliti tudi ne zakaj potem opletaš s rdečim tamponom bebavega jezika

Strani

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness