Hvala za klic!

Oddaja
19. 12. 2016 - 20.00

V današnji ediciji oddaje Puko Učkur bomo govorili o jasličarski temi, torej o nastanitvi beguncev. Zanimalo nas je, kako tistih 11 odstotkov prosilcev za azil, ki dejansko dobijo status, v Ljubljani najde privatno nastanitev. Prosilci za azil so v času postopka sicer nastanjeni v Azilnih domovih, po drugem intervjuju pa imajo pravico poiskati stanovanje zunaj doma, če pa prdobijo azil, pa morajo azilni dom zapustiti v 14-ih dneh. Država jim nudi tudi možnost bivanja v integracijski hiši v Mariboru.

 

Prisluhnimo, kako poteka iskanje privatne sobe na prostem trgu nepremičnin!

Če slučajno nudite sobo ali stanovanje, se prosim javite na arne.zupancic@radiostudent.si

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

nice job

super prispevek! dajte nas obveščat, če bo kakšen pozitiven odgovor, predvsem kako se bo odločil ta zadnji stric, ki mu je "vseeno a je nekdo črn al bel"!

"mene sploh ne zanima a je črn al bel in od kod je ... od kod pa je?"

Dobro!

Dobro!

V Mariboru - mestu, ki se samo ni integrirano v Slovenijo?! Wtf? Pa kaj vi sploh sami poslusate te nebuloze? Torej moramo se vsi Stajerci iskat stanovanje v Ljubljani, da se bomo integrirali?
Poleg tega je avtor prispevka prav ocitno klical samo na studentske oglase, glede na to, da je sam ocitno ves cas studija (in verjetno se zmeraj) bival pri mamici, naj ga kot neintegrirana Stajerka poucim, da so studentske sobe zelo pogosto res namenjene bolj nekomu, ki se za vikend vozi domov in se prehranjuje na studentske bone - torej brez pralnih strojev in z zelo minimalisticmi kuhinjami.
Pa se nekaj: tudi nase mlade druzine z otroci imajo velik problem z iskanjem najemniskih stanovanj, ker vsi pac raje oddajajo studentom, ampak to ne skrbi nikogar, a ne Arne?

...bi lah bil meme.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.