NOBENE PLATFORME ZA FAŠISTE NA BALKANU!

Oddaja
16. 2. 2017 - 12.00

V tokratni oddaji bomo z našim dopisnikom iz Aten pregledali zadnje premike na frontah antifašističnega in antiavtoritarnega boja na Balkanu. Prav tako bomo naredili kratek updejt iz boja za avtonomne prostore na Obali #INDE in najavili zanimive prihajajoče dogodke.

----------------------------------------------------------------------------------------------

_Interview:

ANTIFASCIST STRUGGLE AND STATE TRIAL AGAINST FASCIST PARTY GOLDEN DAWN IN GREECE

On Tuesday, 14th of February another court hearing in the trial against Greek fascist party Golden Dawn took place in Athens. Golden Dawn that is a fascist parliamentary political party with hit-squads operating also in the streets is among other things responsible for the murder of antifascist activist and rapper Pavlos Fyssas in 2013 and for the murderous attack carried out against the anarchist-antiauthoritarian social center “Antipnoia” in 2008.

At the courthouse anarchists and antifascists clashed with neonazis and police, the court proceeding was cancelled and postponed. We speak about the trial against Golden Dawn, about the analysis and strategies of the antifascist movement with a comrade from Anarchist Political Organization - Federation of Collectives that was one of the organizations that called for antifascist gathering at the trial against Golden Dawn. 

Abstracts from the call of APO:

“Within the constant international destabilization and shock of the systemic political constants, the great potentials for revolutionary emancipation are being born. Against them the counter-revolutionary far-right and fascist version of modern totalitarianism is formed as the last barrier to the evolution of social history, which proceeds through the continuous struggle for freedom and equality. War and Fascism, this is the system’s “response” to its overall and deep crisis, its own contradictions which are produced by the incurable conflict imposed by its basic principle, the exploitation and suppression of one human being by another”.

"We have no illusions that fascism can be crushed in courtrooms. Fascism can be defeated in the streets by the people of the struggle and we perceive the presence of the movement in this trial as one more barrier against fascists and the state which attempts to whitewash them and to disorient society about the inextricable relation with them."

----------------------------------------------------------------------------------------------

_Intervju:

ANTIFAŠISTIČNA MOBILIZACIJA PROTI LUKOV MARŠU V SOFIJI

V nedeljo, 12. februarja se je v Sofiji, v Bolgariji, odvila mednarodna antifašistična demonstracija proti napovedanemu shodu skrajne desnice – tako imenovanemu Lukov maršu. Shoda se je skupaj z grškimi tovariši in tovarišicami udeležil tudi naš dopisnik iz Soluna, ki nam razloži za kakšen shod gre in kakšne so - v kontekstu močne in vseprisotne skrajne desnice - perspektive antifašističnega gibanja v Bolgariji.

Več informacij: FB/Antifa Bulgaria

----------------------------------------------------------------------------------------------

_Udpejti iz Obale:

UP INDE ŠE STOJI IN OSTAJA TVEGANA NALOŽBA!

Kakšne so zadnje novice iz Obale, kjer se v Kopru še naprej borijo s Slabo banko za ohranitev in razvoj avtonomnega prostora UP INDE?

----------------------------------------------------------------------------------------------

_Glasbeni predlogi: French tribute to Killah P in Active Member - Σκυλογιοί

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

the great potentials for revolutionary emancipation are being born - jebemti to me pa res zanima, potenciali revolucionarne emancipacije, že 30 let živim, pa še jih nisem zavohal. Pa tud ta Zlata Zora, vsi sanjajo o tej zlati zori, problem Grčije kot tudi EU je, da nihče ne zna celostno gledano zaobjeti problema tako, da bi se vsi razumeli in bi vsi govorili isti jezik. Jah ok, zlata zora, delavci, korupcija - bla bla bla, vse gre skoz a ne. Sam ... zato če sem anarhist al pa komunist še ne pomeni, da sem revulucionarno emancipiran! Ker takoj ko bi bil, bi se nekaj obrnilo drugam, v drugo smer a ne?

Dejstvo je, da bo moralo biti še mnogo huje. Ko bo dovolj hudo, potem bodo ljudje skužili, da spet rabijo skupne točke. Jebi ga- eksistencialno ideologijo. Kdo danes govori o eksistencialni ideologiji v smislu, kako naj preživim iz dneva v dan v sistemu, ki kroji gonjo kapitala in identitete. Mislim to so poglavitna vprašanja. Sam poglejte si recimo višek samozadostne organiziranosti - tako ali drugače jo najdete v totalitarnih institucijah - na primer v samostanu. Tam se pač zmoli 5x na dan, ve se kdaj se postavi na kolena in za kakšno ideološko klimo gre in to je to, treba je skuhat in treba je pridelat hrano, ki se jo je, treba je it spat in treba je skrbet drug za drugega. Krog je sklenjen. Razcepljenost kapitalističnega subjekta je danes absurdna in paradoksalna, vse se zvede na osebne kvalitete, kdo si, kaj si, kao subjekti zahodne liberalne države mislijo, da so svodobni in emancipirani v svojem vsakdanu, ker lahko pišejo, govorijo in živijo kot hočejo, ampak istočasna svoboda piše verižno reakcijo inferiornosti strukturam, ki so se danes v političnih sistemih zahoda razrasle v nepredvidljive in hibridne tvorbe. Vsaka kritika je tako istočasno že povsem infantilna in impotentna. Nezmožnost kolektivizacije, ker jebi ga, v času YU v SLO skoraj nihče ni verjel v kolektivno ideološko zavest, se tu kaže kot past. Intelektualno gledano je verjetno SLO bila na čelu YU ideologije, ampak marsikdaj srečate jugoslovana, ki vam zabriše, da SLO nikoli v resnici ni bila del YU. A, caka? Zakaj ne?
Heh, ja bi rekel - da človek sodobnega ustroja ni zmožen ničesar trditi za dolgo, se za to boriti in krvoločno vztrajati. Kapitalizem je ljudi naredil premehke za kakršenkoli boj. To je cena ki vsakršno revolucionarno emancipacijo postavlja za laž, za frigidno kurbico.

Posploševanje osebnih občutkov na vse je problematično. Veliko je takšnih, ki se počutijo nebogljene, osamljene in nezmožne intervencije v realnost, ki jih obdaja. Predlgo anarhistov kako se zoperstaviti občutkom infantilnosti je v kolektivnem, delovanju temelječem na anti-avtoritarnosti in direktni akciji - kar je v današnji skranjo individualizirani družbi še kako aktualno.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.