EMAncipacija

Oddaja
21. 2. 2017 - 8.45

Šov, spektakel, slava. Ja, Ema je letos res večja kot kadarkoli. Iz televizijskega studia so jo prestavili na Gospodarsko razstavišče in oder prilagodili visokemu budgetu. In tokrat se v Žilavi govedini ne bomo osredotočali na glasbo, ampak na obglasbeno dogajanje. Zakaj? Zato, ker se je nacionalni urednik razvedrilnega programa odločil skupaj spraviti zabavo za množice. Panem et circenses!

Gotovo poznate določene socialno-omrežne portale, ki svojim sledilcem prodajajo najcenenejše šale. Te so pogosto obarvane desničarsko in zelo poudarjajo slovenskost svojega humorja. Ironično spremljanje teh strani lahko v vaše življenje vnese povsem novo razsežnost humorja. In posledično mi tudi ironični ogled predizborov Eme ni predstavljal težav. Kar sledi, je cvetober izjav voditeljic, ki so jim bile v usta položene šale na ničto žogo. Saj veste, da folk šteka. Pa začnimo.

Izseki:
Besedila (1:49)
Fak
Ginekolog
I-A
Emar Naber (0:49)
Tim Kores - Kori (0:23)
Umetnica (1:40)
Zorjan & Alya (0:34)
Raiven (0:32)
Vizualni aspekt glasbe (0:16)

Za grande finale smo vendarle predvajali še en komad, in sicer Heart to Heart producenta Arsella ter Alexa Volaska, ki sta ju na Emi spremljali še dve pandi, menda zato, ker simbolizirata črno, belo in prijazno; vsesplošno slogo torej. Skladba je najbolj premočrten komercialen plesni komad in je kopija še vsaj tridesetih identičnih. Prisluhnimo torej slogi.  

To je bilo to, Ema kot kondenz vsega kar pesti slovensko kulturo, družbo in umetnost. Hvala lepa Mario, tokrat si se s stopnjo trasha povsem na novo izkazal, nestrpno že čakamo finale.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

ženske smo prijazne! ta je bila sicer ena boljših. ja bravo zelo dobro narejeno Lovrenc! še vedno je bolj da za razvedrilo križanke rešuješ v zaklonišču kot pa tole poslušaš ... ker to je u bistvu prostaško, ceneno, oslovsko in radikalno primitivno. ampak kar je najbolj zastrašujoče: aplavz! folk skoz ploska. In vse!!!!!! šale so o slovenski tabu temi: seksu in razmerju med spoloma. Radikalno pomanjkanje spolne vzgoje. In kdo od teh ljudi je že kdaj slišal za umetnost?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.