Britoff srednjega razreda

Aktualno-politična novica
2. 12. 2017 - 12.00
 / BritOFF

Ameriški senat je z 51 glasovi proti 49 izglasoval znižanje davkov za najbogatejše. Proti je glasovalo vseh 48 demokratov v senatu in republikanec Bob Corker. Znižanje bo v naslednjih desetih letih dodalo 1.4 triljona dolarjev h državnemu dolgu ZDA, ki trenutno šteje dobrih 20 triljonov dolarjev. Po zagotovilih republikacev se bo primankljaj poplačal z dvigom gospodarske rasti. Predlog zakona bi stopnjo davka od dohodkov pravnih oseb zmanjšal iz 35 na 20 odstotkov. Dohodki iz tujine podjetij, ki imajo sedež v ZDA bi bili v veliki meri oproščeni davka. Za najbogatejše se davčna stopnja pri plačevanju dohodnine po predlogu niža iz 39.6% na 38.5%. 23 odstotno davčno olajšavo pa dobijo tudi lastniki manjših podjetij in finančnih ter nepremičninskih skupin.

Stopnja davka na dohodke pravnih oseb se bo v Izraelu ta mesec znižala iz 24% na 23%, je pa finančni minister Moshe Kahlon izjavil, da bodo morali stopnjo še prilagoditi, da preprečijo selitev izraelskih podjetij v ZDA. So pa v Izraelu potekali tudi protesti proti korupciji v vladi in premierju Benjamin Netanjahuju, ki je trenutno pod kriminalno preiskavo. Bremenita ga obtožba prejemanja daril od bogatih poslovnežev in pogajanja z lastnikom časopisa, ki bi lepše pisal o njemu v zameno za omejevanje konkurenčnega časnika. V Tel Avivu se je zbralo približno 20 000 ljudi, povod pa je bil osnutek zakona, ki bi prepovedal policiji objavo svojih ugotovitev in bo po vsej verjetnosti naslednji teden potrjen.

V več italijanskih mestih je na tisoče ljudi protestiralo proti predvidenemu dvigu upokojitvene starosti iz približno 66.5 let na 67 let, kar italijanska vlada načrtuje za začetek leta 2019. Sindikalno združenje CGIL, ki je pozvalo h protestom, že napoveduje nove. Iz dviga upokojitvene starosti bo po pritiskih sindikatov izvzetih 15 poklicev, kot so babice, čistilci, vozniki tovornjakov ipd., a samo za tiste, ki jih bodo v desetletju pred upokojitvijo opravljali vsaj 7 let. Po zatrjevanju italijanskega premierja Paolo Gentilonija, bo v pokojninski blagajni za 140 miljard evrov manjka, če se upokojitvene starosti ne zviša. Italija porabi več kot 16 odstotkov BDPja za državne pokojnine, kar jo uvršča na drugo mesto med evropskimi državami.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

evo ... tu pa imate najbolj eksemplaričen primer, ko ste se prej smejal - na tej točki:
Ameriški senat je z 51 glasovi proti 49 izglasoval znižanje davkov za najbogatejše.
TU bi se morala cela amerika dvignit. ne da Madona pride pred belo hišo komentirat jajca pa šunko, koga to briga kva ma ona za povedat pred belo hišo jebemti, včas so tam stal ljudje k so mel kej za povedat ne pa hollywood, pa neke pop šop ikone. tu na tej točki, bi moral gor iti organiziran upor američanov, če bi še vedeli zakaj je pomemben srednji razred za zdravje družbe - ampak .... nimajo več sindikatov a ne, nobenih kolektivnih entitet več nimajo a ne? vse so pojebal, tako kot v angliji z M.Thatcher. nimajo več ničesar kar bi bilo organiziranega, kar bi dajalo občutek ljudem, da se lahko borijo za svoje pravice.
če bi kdo od vse te jebene ameriške horde na primer res se hotel vsaj približno javno aktivirat, potem bi začeli z:
Requiem for the American Dream (2015) ki ima res srhljivo podoben naslov z Requiem for a dream (2000).

in po tem, ko vas reč dovolj napsihira, si poglejte film od
Philipa Glassa _ Visitors.
https://www.youtube.com/watch?v=s3w8cNgWtMI
vsi govorijo o istem fenomenu. metafore korporativizma.

pa da ne boste mislili, da imamo veliko časa. Na švedskem že uvajajo čipe za jebeno mesečno železniško karto. Medtem ko mi je frend zanč pravu, da v Rimu že lahko zbiraš - lahko imaš osebno izkaznico ekperimentalno gledano v obliki čipa pod kožo. da, tu smo torej.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness