Is this the real space

Kulturna ali glasbena novica

***

Eh, kurc. Problematične koalicije so problematične. Ampak pustimo Avstriji, da se ukvarja s tem, vsaj dokler nam ne bo treba prevajati pesmi »pada vlada« v nemščino. No, več o tem v Offsajdu. Življenje je že tako ali tako, torej brez raznoraznih Kurzev, enako problematično. Temu primerno pa že po navadi posegamo v raznosortne “eskapizme”.

Eni od manj … manj? - problematičnih pa so, na primer, virtualni svetovi. In pazite zdaj: Ravno zadnja letošnja otvoritev v Aksiomi bo potekala oziroma se bo iztekala v praznem razstavnem, a neskončnem virtualnem prostoru. Gre za razstavo Boštjana Čadeža, poimenovano PD4. Delo raziskuje ideje o prisotnosti, to so prostor, čas, telo, razpoloženje in podobne samoumevnosti, ki nam ob sivem »radnem danu« niti na pamet ne padejo, da bi jih preizpraševali. V glavnem: če se želimo počutiti kot igralci v realnostni igri in se želimo malo poigrati z resničnim, nas ob 19. uri čaka praznično-razstavna izpolnitev želje. Malo več o tem z Boštjanom Čadežem:

izjava v posnetku

In če smo do sedaj govorili o telesu v ne-tako-realnem prostoru, obdelajmo še telo v realnem prostoru. Ker pa je tu prva lepa stvar, ki nam pade na pamet, telo plesalca in je danes, glej ga zlomka, gibalno-plesna predstava KUD-a Ponor Bitnamuun, kako ne povprašati, za kaj sploh pri tem gre. Na vprašanje nam je odgovorila Andreja Vezovnik iz omenjenega kolektiva Bitnamuun:

izjava v posnetku

Omenjena plesna predstava bo potekala ob 21. uri na Parmovi 25 v Ljubljani, konkretneje - v prostorih dvorane Vitkar.

Bonus prostorsko vprašanje za danes: V muzeju za arhitekturo in oblikovanje ob 19. uri razstava Stanka Kristla: Humanost in prostor. Goste bosta pozdravila Tadej Bajd, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti, in Matej Blenkuš, dekan Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Vznemirljivo, kajne.

Virtualno in realno adijo, za danes in za letos – Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness