Karte, partija, kvartopirci akcija!

Kulturna ali glasbena novica
21. 12. 2017 - 14.41

Dragi naši, lepo pozdravljeni v prvi zimski dan. Meteorologi pravijo, da bo čez dobro uro, ob 16.28, zimski solsticij oziroma točka dneva, ko bo sonce v svojem poldnevu najnižje nad nebesnim ekvatorjem. Dan je najkrajši in noč najdaljša; vstopamo v zimo. Naj vas ne premami misel na topel objem vaših brlogov, danes se nikakor ne splača biti doma.

Že četrto leto zapored bodo slovenska kina najdaljšo noč v letu namenila kratkim filmom. Noč kratkih filmov se bo odvijala v kar sedemnajstih slovenskih art kinih hkrati – v Ljubljani bo predvajanje v Kinoteki. Predvajali bodo filme iz različnih tematskih sklopov, vse projekcije pa so brezplačne.

V Stari elektrarni zavod Bunker pripravlja zabavo! Sicer ne povsem za vas, a vendar: ob 21. uri bo premierno prikazana predstava Kitch: PopParty. Vsebinski opisi so povsod zelo skopi, tako da se na Radiu Študent pridružujemo tej minimalistični gesti in vas zgolj v dobri veri napotujemo tja. Je pa res, da je za dogodek potrebna predhodna rezervacija preko maila ali telefona in ne tako majhen prispevek sedmih evrov. Ampak, ko vam povemo, da je projekt sofinancirala Mestna občina Ljubljana in vas bodo vseeno olajšali za sedem evrov, je vaše zanimanje gotovo skokovito naraslo. Poleg tega, a ni sedem evrov malenkost v tem razsipnem času obdarovanja?

Ob istem času, torej ob 21. uri, se v Klubu Gromka na Metelkovi pričenja čisto druge vrste ludilo. Današnji dogodek je otvoritveno dejanje sklopa Kinozvok. S kombinacijo žive glasbe oziroma jam sessiona in žive slike na platnu oziroma filma vam obljubljajo nepozabno doživetje. Filmu Alica v čudežni deželi iz leta 1915 bodo nove zvoke in življenje vdihovali The Canyon Observer. Za to neponovljivo izkušnjo pa boste morali odšteti najmanjši evrski bankovec oziroma 5 evrov.

Naposled vam toplo priporočamo, da se pridružite Partíji. Ne, to ni komunistična pártija, temveč partíja kart. Idejna zasnova Mateja Stupice, Jake Bergerja – Brgsa in Andraža Magajne bo s pomočjo programerskih čarovnij Matica Potočnika danes ob 20. uri oživela v prostorih OSMO/ZE. Več o dogodku Jaka Berger-Brgs.

izjava

A vas zanima izvedbena plat projekta? Prisluhnite!

izjava

Kakšen zvok pa proizvaja ta motorni inštrument? A bo to glasbena spremljava za fino gospodo, ki igra karte ob džinu in cigari, ali pač trdi noise za naglušna ušesa?

izjava

Nazadnje nas je zanimalo, koliko časa so predvideli za trajanje dogodka?

izjava

Karte so na mizi, naj se igre prično!

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

100$ billion = Net worth of Amazon CEO Jeff Bezos after Black Friday, making him the only billionaire to have a 12-digit fortune as of Nov. 27, according to Forbes.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.