Življenje kot delo

Kulturna ali glasbena novica
5. 1. 2018 - 15.10

Današnje kulturne novice posvečamo gledališču, kajti na današnji dan je bila leta 1953 v Parizu prvič uprizorjena Beckettova klasika Čakajoč Godota.

Danes ob 20. uri Mestno gledališče ljubljansko premierno uprizarja sodobno izraelsko dramo Življenje kot delo v režiji Andreja Jusa.

Menda je prvič, da bo v Sloveniji uprizorjena izraelska drama. Dramatik Hanoh Levin je znan po ostrih besedilih in naj bi bil tako zelo kritičen, da so “njegova kritična dela takoj naletela na ostre kritike”, so zapisali v gledališču.

Tudi v drami Življenje kot delo liki neprizanesljivo govorijo resnico o intimnih odnosih: tudi v teh ni mogoče ubežati proizvajanju vrednosti.

Prav to bodo v petnajstminutnem performansu, prav tako danes ob 20. uri, raziskovali študentje Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici. Performans z naslovom Digitalni darvinizem ali Mapiranje kriptovalut na gledališkem odru je nastal v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica, kjer bo tudi uprizorjen. Več o performansu pove mentor delavnice Peter Purg:

izjava

Kriptovalute so v zadnjem času po medijih sodeč precej aktualna tema. Študentje so si temo izbrali spontano, ko so premišljevali o ekonomiji časa in pozornosti ter o posamezniku v spreminjajočih se oblastnih razmerjih sodobnosti. Kako se je ekipa lotila dramaturškega zastavljanja teh vprašanj, opiše Purg:

izjava

Za konec smo vprašali še, kakšno bi bilo idealno občinstvo performansa in kaj želijo s performansom doseči.

izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness