SVAŠTARNICA

Kulturna ali glasbena novica
1. 6. 2018 - 9.05

🎶

Dobro jutro in pozdravljeni v današnji Svaštarnici, jutranji dozi novic iz sveta glasbe. Tokratno oddajo začenjamo pri japonskemu umetniku živečem v Berlinu, ki sliši na ime Masayoshi Fujita . Vibrafonist je napovedal novo dolgometražno ploščo Book Of Life, ki bo izšla pri londonski založbi Erased Tapes. Book Of Life je zadnji v trilogiji albumov, ki jih je Fujita posnel v upanju razširitve dojemanja vibrafona, relativno novega inštrumenta, ki zavzema večinoma ozadne položaje v orkestru in razširjenih komornih zasedbah.

-

Nadaljujemo na južni celini, kjer je, v Kaliforniji rojena, Ainsley Farrell izdala videospot za single Walls. V singlu skozi močne vokale in introspektivno besedilo Farrell izraža zlato melanholijo skozi tipičnen zvok ljudske Americane. Videospot je bil posnet v hiši njenih starih staršev, ki je bila zgrajena davnega leta 1839. Povezava do spotiča vas čaka na spletni strani RŠ.

-

Izpod Svaštarničinega radarja je nekako ušla domača izdaja trojca Šlagwerk. Pred dobrimi dvemi tedni je zasedba v postavi Dado Sheik – MC, Kaja Janjić aka Fraw Blanka in DJ W.G. My Hell Jackson na svetovno spletišče navrgla videospot za single Papa nova ideja. V značilni DIY maniri, spot za Papa nova ideja, ki jo je produciral Dado in masteriziral Daniel Tomšič, Šlagwerk ponazorijo futuristični lov na mamuta.

-

Če že govorimo o singlih, velja omeniti še brazilsko zasedbo DEAF KIDS. Letos aprila so dečki na Red Bull Station v Sao Paulu posneli single Espiral de Loucura. Single v sebi nosi tipične brazilske elemente, ki se brezhibno vmešavajo psihedelične hipnotične ritmike in poskrbijo za celostno sonično izkušnjo.

-

V duhu prihajajoče festivalske sezone pa naj omenimo še dve nemški novici. Aphex Twin se po petnajstih letih vrača v Berlin. Nastopil bo v Funkhausu, sicer prostoru, ki je v času nemške demokratične republike služil kot radijska postaja. Prvonovembrski špil je drugi napovedan nastop, ki ga bo Aphex Twin izvedel v koncertni sezoni 2018/19.

https://www.funkhaus.events/produkte/127-tickets-aphex-twin-funkhaus-ber...

-

Berlinski festival Atonal pa je končno napovedal tudi začetni seznam za letošnje dogajanje. Po desetletju bo moč v Nemčiji spet slišati British Murder Boys, na seznam nastopajočih konec avgustovskega dogajanja pa so se uvrstili med drugim še Helena Hauff, Actress, Beatrice Dillon in Ora Iso.

https://berlin-atonal.com/

-

Petkovo Svaštarnico zaključujemo v žurerskem filingu. Poslušalcem naših frekvenc že poznani producent Vid Vai je pri založbi PHI v preteklem tednu napovedal izdajo kratkometražca z naslovom Forms of Communication. Štiri komade, ki jih je Vid sproduciral za tokratno izdajo, si lahko predposlušate na Soundcloudu, in v prihodnjih tednih naročite na spletišču domače založbe. Tokratno Svašto pa zaključujemo z ekskluzivnim predvajanjem štiklca S33k.

-

1. 6.: Same Old Madness ::: Darkland @ Klub Gromka, Ljubljana

1. 6.: Release the Ectoplasm, The Rusks @ Menza pri Koritu, Ljubljana

1. 6.: Hrupni dnevi @ Gala hala, Ljubljana

1. 6.: Mimoza: Ivan Smagghe @ Božidar, Ljubljana

1. 6.: SEZAM x Music After Dinner / Season Finale @ Klub K4, Ljubljana

1. 6.: Joris Voorn // Kurzschluss @ Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

1. 6.: Analogue/Digital: ZERGON + ROLI + RIKI G @ Mostovna, Nova Gorica

1. 6.: ŠIROM, Mesto, morje in gozd + pogovor s pisateljico Widad Tamimi @ Atrij mestne občine, Nova Gorica

1. 6.: Daylight Robbery @ Klub Baza, Ajdovščina

1. 6.: BO! @ Pub 33, Koper

1. 6.: 11. tabor Karajžewc: Rezjanab Sasiedi, Sherzer Brigade, Družina Batista @ Straža, Cerkno

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

yeeah like NIKE slogan: just do it!
:-)

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.