LJUBEZENSKI AKT LAIBACHA

Kulturna ali glasbena novica
12. 6. 2018 - 15.10

V hlapih soparnega ljubljanskega zraka, ki ubija voljo do socializacije in produktivnega dela, se obetata dva dogodka radikalnih razsežnosti, ki vas bosta aktivirala in prebudila iz brezvoljnosti. Eden od dogodkov se radikalnega loteva skozi retrospektivno dokumentacijo, drugi pa radikalno umešča v tukaj in zdaj ter provokacijo apelira na sodobno družbo.

Ob 21.30 se lahko osvežite z umetnostjo na prostem, in sicer z retrospektivno filmsko poslastico, ki bo otvorila poletno sezono Kinodvorišča v Kinodvoru. S tretjim filmom v seriji Glasba je časovna umetnost se boste preko režije Igorja Zupeta lahko spustili v ljubljanski čas osemdesetih skozi glasbo in performativ skupine Laibach. S filmsko pripovedjo bodo prikazani prelomni trenutki nekoč prepovedane skupine, ki je kljub cenzuri uspela provocirati ter preko vizionarske strategije Laibach Kunsta prebiti železno zaveso.
Da pa ne bi pretirano zaostali v radikalnosti dvajsetega stoletja, se lahko ob 20.00 uri v Galeriji Kapelica udeležite nadaljevanja živalsko potrošniškega performativnega opusa Betine Habjanič z naslovom Ljubezenski akt: inverzija. Če ste Betino morda ujeli med novoletnimi prazniki v centru mesta, ko je vlekla stokilskega prašiča, jo lahko ujamete tudi danes in vidite, kdo bo koga vlekel nocoj. Betino smo vprašali o podobnostih koncepta s prejšnjim performansom 100 kg.

IZJAVA

Ali je namen zopet provokacija? Betina Habjanič.

IZJAVA

 

V glavni vlogi se zopet pojavlja prašič. Gre spet za statement?

IZJAVA
 

Večer torej ponuja dve ekstremni obliki kulturne osvežitve, vprašanje je le, kako radikalno osvežitev potrebujete.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

običajno se živali, tudi človek parijo znotraj svoje vrste, kar po logiki pove veliko o tem aktu in akterjih .... prasca seveda lahko,to je humano, in v stilu pravne države,legalno n legitimno, še več je kot nekak umetniški dosežek, čeprav minoren v primerjavi s kakšnim tipom kot je bil npr. Lutius Domitius Ahenobarbus Nero Claudius Caesar, prvovrstni umetniški drkač. Za vstop na svetovno sceno torej skurite vsaj ljubljano. Goveda, teleta,prašiče itd da,kače pa npr ne ker so zaščitene...
ja neue idiotische welt je velik kup dreka sieg prdci

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.