In memoriam: Jan Simončič

In memoriam: Jan Simončič

Oddaja
5. 3. 2019 - 20.00

Povsem nenadejano nas je zadela tragična vest o smrti Jana Simončiča, diplomanta filozofije in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani, magistra filozofije na Centre for Research in Modern European Philosophy na Univerzi Kingston v Londonu, mladega raziskovalca in doktorskega študenta, misleca in pisca predvsem presečišč filozofije in psihoanalize ter nenazadnje sodelavca Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent.

Jana se bomo spominjali kot zadržanega, a priljudnega, duhovitega in senzibilnega radijskega tovariša ter izvrstnega pisca, čigar prispevki so stvarni, lucidni in zapopadajoči bistvo svojih objektov. Prvi - človek z mirnim smehljajem, za katerim si slutil razdalje, kamor se mu je zazirala konstantno reflektirajoča misel - je za nas izgubljen za zmerom. A drugi - avtor, ki vešče analizira, uvideva in bogati jezik - bo z nami za vse čase. Veseli smo, ker sta bila dela njegove kreativnosti deležna tudi naša redakcija in naš radio.

Pisal je tudi pesmi. “Pišem, kadar me svet / izvzame,” je zapisal. Zdaj, ko je izvzet iz sveta, nam ostajajo njegove pisave, zato predvajamo ponovitvi dveh njegovih Teorem.

*

Avtorji: 

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

kaj se je zgodilo

preminil

Rip

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.