In memoriam: Jan Simončič

Oddaja
5. 3. 2019 - 20.00

Povsem nenadejano nas je zadela tragična vest o smrti Jana Simončiča, diplomanta filozofije in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani, magistra filozofije na Centre for Research in Modern European Philosophy na Univerzi Kingston v Londonu, mladega raziskovalca in doktorskega študenta, misleca in pisca predvsem presečišč filozofije in psihoanalize ter nenazadnje sodelavca Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent.

Jana se bomo spominjali kot zadržanega, a priljudnega, duhovitega in senzibilnega radijskega tovariša ter izvrstnega pisca, čigar prispevki so stvarni, lucidni in zapopadajoči bistvo svojih objektov. Prvi - človek z mirnim smehljajem, za katerim si slutil razdalje, kamor se mu je zazirala konstantno reflektirajoča misel - je za nas izgubljen za zmerom. A drugi - avtor, ki vešče analizira, uvideva in bogati jezik - bo z nami za vse čase. Veseli smo, ker sta bila dela njegove kreativnosti deležna tudi naša redakcija in naš radio.

Pisal je tudi pesmi. “Pišem, kadar me svet / izvzame,” je zapisal. Zdaj, ko je izvzet iz sveta, nam ostajajo njegove pisave, zato predvajamo ponovitvi dveh njegovih Teorem.

*

Avtorji: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

kaj se je zgodilo

preminil

Rip

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness