Incestuozne Kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
11. 4. 2019 - 15.10

 

Drage poslušalke, dragi poslušalci, pozdravljeni v četrtkovih Kulturnih novicah. Danes napovedujemo dva kulturna dogodka, ki se bosta zgodila izven Ljubljane. Prvi bo potekal na Mostovni v Novi Gorici. Ob 19.00 uri bodo v okviru serije dogodkov Rdeči četrtki predstavili knjigo Revolucija v Rožavi: Demokratična avtonomija in osvoboditev žensk v sirskem Kurdistanu. Avtorji dela, ki je izvirno izšlo leta 2016 v angleškem jeziku, so Michael Knapp, Ercan Ayboga in Anja Flach. Za svež prevod dela v slovenščino so pri nas poskrbeli Nina Kozinc, Petra Meterc in Arne Zupančič, izdal pa ga je Časopis za kritiko znanosti.

Knjigo in situacijo v Rožavi bo predstavil eden od prevajalcev, redni sodelavec našega radia, Arne Zupančič, ki je pred leti tudi obiskal to deželo. Povprašali smo ga, kje so videli potrebo za prevod omenjenega dela.

Izjava

Zupančič pove, kakšno je v našem prostoru poznavanje situacije, ki jo izpisuje omenjeno delo.

Izjava

Zupančič zaključi z idejami, ki jih načrtujejo uresničiti, da bi pripomogli k reševanju problema nepoznavanja te politične situacije.

Izjava

 

Iz Primorske se selimo v Novo mesto, kjer se bo v Knjižnici Mirana Jarca, prav tako ob 19.00 uri, zgodil dogodek z naslovom Izseljenci - ambasadorji domače kulture: predstavitev Matice, revije Hrvaške izseljenske matice. Dogodek pripravljajo v sodelovanju z Društvom slovensko-hrvaškega prijateljstva, Hrvaškim kulturnim društvom Novo mesto, Društvom Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika, Hrvaško izseljensko matico in Turistično skupnostjo mesta Mali Lošinj.

Povod za umestitev tega dogodka v Kulturne novice je malce incestuozne narave, saj je bil v tej številki omenjenega časopisa Matica objavljen prispevek o naši RŠ-evski oddaji Mali granični prijelaz. O navidez nenavadnem sodelovanju smo se pogovorili z urednico časopisa Matica Ljerko Galic. Najprej nam je povedala nekaj splošnih informacij o samem časopisu in o tem, od kod ideja za njegovo predstavitev v Novem mestu.

Izjava

Glede na sodelovanje z našim radiem nam je za konec povedala tudi, kolikšen je prostor, ki ga namenjajo vsebinam, sorodnim našim.

Izjava

Pri nocojšnji predstavitvi časopisa Matica sodeluje tudi ekipa oddaje Mali granični prijelaz, med njimi tudi Valentina, ki je pripravila Kulturne novice.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Bi se dal dobiti pregled dogotkov vezanih za promocijo knjige o rojavi? hvala!

Bi se dal dobiti pregled dogotkov vezanih za promocijo knjige o rojavi? hvala!

Bi se dal dobiti pregled dogotkov vezanih za promocijo knjige o rojavi? hvala!

Zdravo! Urnik bomo objavili na spletni in fb strani Časopisa za kritiko znanosti ter na fb strani Rožava kliče

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness