Main menu

V okviru projekta DeEP - delovanje Evropskega parlamenta, ki nastaja v partnerstvu ljubljanskega in zagrebškega Radia Študent, podpira pa ga Evropski parlament, bomo od novembra 2016 do junija 2017 podrobneje spremljali dogajanje v in okoli Evropskega parlamenta.

V vsakodnevno delovanje parlamenta pa bomo odstrli tudi z dvema spletnima "Ask us anything" dogodkoma, kjer bodo na vprašanja odgovarjali tisti zaposleni v EP, ki se ne kitijo s naslovom "evropski poslanec".

V okviru projekta organiziramo tudi serijo predavanj zunanjih strokovnjakov o delu parlamenta na posameznih področjih ter o novinarskem poročanju iz te institucije.

Podana mnenja v oddajah so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji.

Vsak petek pripravljamo tedenski pregled dogajanja v EP. Vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu so na sporedu daljše oddaje, v okviru katerih podrobneje obravnavamo aktualne teme in ugotavljamo vplivne faktorje pri sprejemanju odločitev. V dijaški oddaji in v manjšinskih oddajah bomo obravnavali aktivnosti EP na dotičnih področjih.

Aktualne teme bomo obravnavali tudi v obliki intervjujev z domačimi in tujimi evropskimi poslanci ter dveh interaktivnih oddaj, kjer bodo svoje mnenje v prvi vrsti izražali poslušalci.