Še vedno solidarni z avtonomnimi prostori

Še vedno solidarni z avtonomnimi prostori

Oddaja
28. 6. 2018 - 12.00

Poročilo iz Sokolca v zvezi z napovedano evikcijo

---

Komentar o avtonomnih prostorih

---

Poziv k solidarnosti z jallo jallo

---

Napovedi:

DoKOMUNtarni večer: Raziskovanje VHS arhiva-Brcnimo nacionalizem

Četrtek, 28.6. ob 21h

Tokratni DoKOMUNtarnem večeru je zastavljen malo retro. V kontekstu letnega velikega skupnostnega dogodka Nogometni turnir Brcnimo rasizem Lj-2k18 smo pregledali fuzbal VHS arhive in se odločili, da bi želeli skupaj s tovarišicami in tovariši pogledati oddajo Indirekt Beograjske TV iz leta 1990, ko so nogometni stadioni postali svojevrstne vojne cone ter kot taki prizorišče in orodje rušenja Jugoslavije. Celostno zasnovan dogodek bo vseboval vse pozitivne in negativne elemente podoživljanja preteklosti: od skupnostnega gnetenja okoli TV ekrana, šumeče slike in pol razumljivega zvoka, do jugo TV vsebin tistega časa, ko je bila zlovešča realnost bližajoče se vojne in uničenja že tako blizu, a vendar na teve ekranih še nekaj časa prekrita z ritualnim ponavljanjem fraz o skupni državi in prihodnosti. Ta se je le kmalu po dogodkih iz prikazanega dokumentarca razkrila skozi podobe in izkušnje uničenja, smrti in sovraštva, ki še vedno definirajo življenja in horizonte v regiji ,ki navkljub vsemu še vedno ohranja občutek neke skuposti.

Na dogodku bomo spontano zbirali prostovolne prispevke za žakelj namenjen obnovi Jalla Jalla Akc Metelkova.

Info-kafana (LX): Zadnja v sezoni
Petek, 29. junij 2018 ob 20h

V [A] Infoshopu nadaljujemo z lahkotnimi petkovimi večeri, kjer se pogovarjamo o resnih in manj resnih stvareh v tovariškem vzdušju.

Zadnja Info-kafana v sezoni se lahko, lahko pa tudi ne, razvije v nepozaben soli žur. Na klasični lokaciji. Obujte plesne čeveljce in v rokav skrijte dobre iztočnice za debate. Nekaj od naštetega bo zagotovo prišlo prav. Pivo bo kot vedno relativno hladno. Se vidimo!

 

Alternativna tržnica in piknik

10.julij od 18h dalje

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.