3. redna seja Študentskega zbora ŠOU

Oddaja
18. 12. 2014 - 19.00

Potek in vsebina seje

Reorganizacija ŠOU:

Matej Kert; reorganizacija kot permanentna zadeva, ki se izvaja vsako leto in posodablja ŠOU-ove akte. Organizacija izgublja denar, zato mora najti nove zgodbe.

Sklep: ŠZ ŠOU v Ljubljani se seznanja s stališči reorganizacije in institucionalnih sprememb ŠOU v LJ.

Sklep: ŠZ ŠOU ustanavlja začasno izvenresorno delovno telo za izvedbo reorganizacije in institucionalnih sprememb ŠOU v LJ.

Študentski kampus:

Andrej Klasinc: nakup zemljišča 5500 m2, drži se pivovarne Union. Na lokaciji je 11 objektov. V septembru so podpisali pogodbo, v tem času so porušili nekaj objektov, nekaj so jih izčistili.

Celi kampus je sestavljen iz več delov; centralni del, pisarniški del, multiprostor, restavracija, velika čitalnica, pekarna, diskont s 50 izdelki.

Radi bi ločili in naredili čisto zadevo – zato te postavke ni bilo omenjeno v proračunu (!). Na naslednjih sejah bo predlagal finančni model – možnost najema kredita, da premostijo določene likvidnostne zadeve junija in julija. Govora je o manj kot milijona evrov.

Racionalizacija delovanja ŠOU: povsod so šli v racionalizacijo, to bo moral storiti tudi Radio Študent. Lani je bilo napeto, pa se je leto zaključilo uspešno. Plemenitenje zemljišč, res so imeli srečo, da so ga dobili poceni, sedaj jim bojda različni kupci za zemljišče kampusa ponujajo 60% več od začetne cene. 

Večinoma se bo gradilo iz vira amortizacije, to smatra kot veliko priložnost. S tem plemenitenjem ima veliko vrednost za naprej, za naslednje generacije.

Proračun ŠOU v LJ:

Rok Likovič, predsednik predsedstva ŠOU: Zaenkrat je pričujoč proračun le predlog. Prihodkovna stran; zaradi kazni države je 15% manj v proračunu. ZUJF ni opredeljen, ker predsedstvo ne more sprejeti odgovornosti ob morebitnih nihanjih končnih vsot iz naslova omenjenega zakona. V primeru, da ZUJF pride bo predsednik predsedstva predlagal rebalans navzgor. Stalni projekti – ni se jim jemalo sredstev Stalne dejavnosti – KISS je zgubil 20-30 tisočakov, ker je njegove dejavnosti prevzel resor za Komuniciranje in razvoj. Vsem zavodom se po besedah Likoviča nižajo sredstva (kar ni res, klik). Razpisne dejavnosti so morali znižati za 20%. Obveznosti pred letom 2015 – višje so za 5 tisoč evrov, saj so morali dokapitalizirati novoustanovljeni resor za Komuniciranje in razvoj. Dodaja se funkcija Varuha študentovih pravic (njegova vloga ni popolnoma jasna). Sredstva amortizacije predsedstvo predvideva za načrtovani Kampus.

Ustanovitveni akt RŠ

Matic Markovič, vodja Povezanih: Ta točka je samo predlog. RŠ si prizadeva, da se Univerza v Ljubljani vključi kot soustanovitelj. Poslanski klub Povezani podpira to idejo. Stara ureditev Sveta zavoda je bila: 3 predstavniki zaposlenih, 2 predstavnika ŠOU, 1 predstavnik zainteresirane javnosti + 1 predstavnik strokovne javnosti. Univerza v Ljubljani je podala naslednji predlog: 1 predstavnik ŠOU, 1 uni, 1 interesne in trije predstavniki zaposlenih. Hkrati je dala jasno vedeti, da ne bo financirala zavoda Radio študent. Ta predlog se nam Povezanim ne zdi smiseln, saj jim je sporno to, da se ŠOU kot edini finančni vir Radio Študent izključi oz. se mu odvzame 1 predstavnik. Predlagajo novo ureditev: zadržimo obstoječo sestavo, 3 predstavniki zaposlenih, 2 predstavnika ŠOU, 1 predstavnik interesirane javnosti, 1 predstavnik strokovne, dodalo bi se še 2 glasova Univerzi v Ljubljani.

Tomaž Zaniuk, direktor Radia Študent:

Žal mi je, da nihče od navzočih ni problematiziral skoraj 25% znižanje sredstev RŠ. Žal mi je, da se na tretji seji razpravlja o usodnih spremembah za akt o ustanovitvi. Niso se seznanili s stališčem sveta zavoda Radio študent, novi poslanci pa prav tako ne s stanjem v omenjenem zavogu. Akt o ustanovitvi je bil usklajen s treh strani, Univerza v Ljubljani je ta akt potrjevala več kot štiri leta, sedaj se ga skuša povoziti ad hoc. Predstavniki v svetu zavoda, 1 predstavnik zaposlenih, 1 predstavnik uredništev in en predstavnik služb. Trije predstavniki ustanovitelja, trije predstavniki zavoda izberejo sedmega – to smatra kot dobro demokratično ureditev. Predlaga se nekaj kar ni usklajeno, saj nihče na univerzi tega predloga ne pozna. 

Sklep, da vrnejo akt s predlaganimi dopolnitvami do naslednje seje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness