Grickamo

Oddaja
9. 10. 2015 - 7.30

ŽILAVA GOVEDINA, EPIZODA 2

Petek, 9.10.2015

Dobro jutro v rubriki Žilava govedina, kjer bomo danes v duhu otvoritve bleščečega, sijočega in ob kotu pozlačenega študentskega kampusa recitirali eno »ta študentsko«. 

Navihanke so dekliški bend. Skupaj jih je »spravil« oče ene izmed deklet, ki se je zazrl v daljavo in si vizionarsko rekel: »Ta ansambel ne bo tak kot ostali. Imel bo nekaj več. Presežek na kvadrat!«. Prvi nastop so tako doživele že pri navihanih petnajstih, lahko pa rečemo, da je gospod imel nos za naložbe na dolgi rok.

Singel z videospotom »Študentska je težka« so izdale že leta 2010, ko pa je slovenska vižarska megalomanka in monopolistka na tem področju Golica TV videla priložnost v kar petih parih razgaljenih beder naenkrat na odru, pa so leto kasneje prišli pod njihovo okrilje, kot skoraj vsak srednje- do nadpovprečno uspešen slovenski ansambel. 

Navihanke niso edini dekliški bend na sceni. Prav tako pod okriljem Golice TV delujejo Vesele Štajerke, le da se te lotevajo tudi resnejših tem. Navihanke so tako ujete v neke vrste Foxy Teens vlogi v produkcijski hiši, neobrušen diamant, ki da malo na tekste, instrumentacijo in čustva,  za to pa je večji povdarek na imidžu – saj to je tisto kar šteje, kajne? Še Tomi Meglič se včasih zadere »Naj se trese!«. 

Študentska je težka je komad, ki ga lahko zaobjamete v treh formatih. Prvi format je vizualno manj obdelan spot, ki je izšel preden so Navihanke podpisale z Golica TV. Drugi format je tisti HD na GolicaTube-u in tretji seveda remix s cenenim techno beatom in tistim značilnim nedomiselnim sintom, ki gre po melodični liniji originalnega komada, sound samega sinta pa bi najlažje opisal pridevnik »supersonični«. 

Besedilo:

Sedaj pa »hop, cup«, čas je za študentarijo!
ko na faks so me sprejel'.
V njej pa cimra, ki je znala,
Me v študentu je čakala,
vse do jutra žurat ga.
Knjige so debele, aj-aja-ja-aj
Izpit se približuje, aj aj aj
Knjige so debele, aj-aja-ja-aj
Izpit se približuje, kaj bo pa zdaaaj?
ker se zjutraj dobro spi.
Tam bo muska, kaj za grickat,
sva predavanja spustili,
in seveda kaj za spit.
Knjige so debele, aj-aja-ja-aj
Izpit se približuje, aj aj aj
Knjige so debele, aj-aja-ja-aj
Izpit se približuje, kaj bo pa zdaaaj? 

Ob tejle retrospektivi z Navihankami in komadom Študentska je težka v leto 2010, leto popolnega študentskega življenja, si lahko le zamislimo kako bo nam študentom "fajn" šele sedaj, ko imamo kampus. Žvečil in žvečil in žvečil sem Lovrenc.

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

AJA-JA-AJ...

ne razumem zakaj je tovrstna oddaja dobila mesto v etru radia študent.

IK, gre za 5 minutno rubriko in ne razumem zakaj je enim koncept trollanja tako nedojemljiv. Recitacija sicer izpade malo neoriginalno, ker nekaj podobnega včasih naredi Koban na rimah, ampak meni tale rubrika čist funkcionira.

lovrenc, cveto keep it up!

a jaka luthar je nek novi kvazi-urednik?

hahahha!

lutharja za odgovornega urednika! jaz bom glasoval zate, tudi če ne boš kandidiral, brate ;)

Bravo Lovrenc in Cveto.

hehe.. GHB, moram pa poudarit, da bi se pod mano kar nekaj vsebin rezalo :)
 

Dragi otroci s postaje zoološki vrt!
Baje na mladih svet stoji... sam, če boste takšnim zadevam začel posvečat pozornost, smo najebal.
Taka muzika sodi v laboratorij pod oznako "smrtno nevarno" s pripisanim vprašanjem, kaj se dogaja s človeškim duhom, ne pa na radio, sploh pa ne na RŠ.
Toliko hude muzike je širom sveta, ki si zasluži biti uslišana pa ji ne posvečamo pozornosti, vi pa se "furate" na ta ološ. Pa tudi če gre le za rubrikico, ki je premišljena in avtorji stojijo za njo.
Dejstvo je, da to pošiljate v svemir, a res hočete tovrstne vibracije širit onstran našega osončja?
Kaj še rečt drugega kot srečno in previdno, kajti če gledaš v brezno, lahko hitro postaneš brezno.

amen!

GREGA, to je tko, kot bi rekel, da naj nehamo pokrivat informativni program, ker se povsod samo še sranje dogaja in ker nam vsem janez janša že ves čas ni všeč.

GRAVZ. Ma ne vem, če je čist tko, kot se ti je zapisalo. Primerjat Glasbo z informativnim programom je pa res na mestu. Če lahko izbiram, jaz živim za Glasbo, ne za sranje, ki pa ga je res precej vsepovsod okoli nas. Nenazadnje ste ga začeli tudi vnašati v prostore etra RŠ, tak da ga je očigledno O-gromno.
Vendar večtisočletni razvoj človeka in Glasbe, ki mu je vedno stala ob strani (nenazadnje tudi vplivala na njegovo zavest) lahko omenjamo v isti sapi z JJ-jem in informacijsko družbo, v kateri smo tako zelo zadovoljni in srečni?
Smo res tako nizko padli, da je tudi Glasba postala informacija in nič več?
Po drugi strani pa hvala za tono informacij v informativnem programu, s katero tako uspešno spreminjamo svet na boljše. In čeprav vse vemo, saj za nas skrbi informativni program, smo mi še vedno pri tem, da se dnevno spomnimo na tega "osamosvojitvenega" lika... How long to sing this song?
Zatorej dajmo se posvečat še večjemu dreku (ki se je nenazadnje že vrastel tudi v Glasbo) in ga promovirat preko RŠ-a? Meni se to ne zdi okusno, kaj šele primerno. Zato zagovarjam za začetek, da ne dajemo v isti koš Glasbe in informativni program in za češnjo na smetani Janeza, brez katerega več osamosvojeni Slovenec ne more.
Lepo bi bilo, da bi poskrbeli Drug za drugega in ker osamosvojeni Slovenec več nima nič drugega (prodali smo vse, služb več ni, prihodnost je za nami...) mu pa lahko ponudimo vsaj en "štikl" za pojest. Dober. Hud. Epski.

Grega, tukaj sem, če me rabiš!

oddaja, tukaj sem, če me rabiš! a ti si raje vzela cinizem :(

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness